Mergi la conţinut
green.kecske

Transalpina, Transfagarasan, Transbucegi: Când Se Deschid Cele 3 Drumuri La Înălţime

Recommended Posts

În ţara noastră sunt multe obiective turistice atrăgătoare, printre ele numărându-se şi drumurile care străbat zonele montane de la noi. Toate acestea sunt totuşi umbrite de întârzierea redeschiderii lor şi de incertitudinile care încă planează asupra datelor exacte dacă se poate circula oficial pe aceste şosele.

 

Transalpina, deschisă pe propria răspundere

 

post-41220-0-66120800-1433542221_thumb.j

 

Cea mai înaltă şosea din ţară, Transalpina, este deschisă încă de pe 15 Mai, însă cu anumite restricţii. În prezent, pe acest drum se circulă pe propria răspundere, pentru că lucrările de reabilitare nu au fost terminate. Oficial, drumul are statutul de şantier în lucru, însă mulţi se aventurează pe el chiar dacă nu este în stare foarte bună, nu are indicatoare, parapeţi şi marcaje, iar pe unele porţiuni lipseşte cu desăvârşire asfaltul. 

 

Şoseaua, care are punctul cel mai înalt în Pasul Urdele, la 2.145 de metri, este închisă din toamnă până în primavară din cauza condiţiilor meteo.

 

post-41220-0-05176000-1433542221_thumb.j

 

Pe Transfăgăraşan, începând de pe 1 Iulie

 

Cel mai celebru drum de la noi şi al doilea cel mai înalt din ţară, lăudat şi de pretenţioşii prezentatori de la Top Gear, Transfăgărăşanul (DN 7C) se deschide pe data de 1 Iulie, intre km 104+000 - Piscu Negru şi km 130+800 - Cabana Bâlea Cascadă. Până atunci se poate circula pe el pe tronsonul Bascov — Piscu Negru şi pe tronsonul cabana Bâlea Cascadă — intersecţia cu DN1 — zona Cartişoara.

 

În vara anului trecut se vehicula că autorităţile locale vor face investiţii de circa 20 de milioane de euro pentru a ţine drumul deschis pe întreg parcursul anului. În Iunie 2014, Florin Tecau, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, spunea că pe Transfăgărăşan se vor construi copertine şi protecţii, astfel încât drumul ar putea rămâne deschis tot timpul anului, fără ca şoferii şi motocicliştii să fie în pericol din cauza stratului mare de zăpadă sau din cauza avalanşelor.

 

Transbucegi, cu bariere

 

Mai puţin faimos decât Transalpina şi Transfăgărăşanul, Transbucegi este însă şi el un drum spectaculos. DJ713 sau "Drumul Babelor" duce până la Sfinx şi Babele şi, teoretic, este închis, fiind considerat nesigur. Ca şi în cazul Transalpinei, oficial, drumul este încă în lucru şi pe aici se circulă pe proprie răspundere.

 

În 2013, şoseaua care duce pe platoul Bucegilor şi care leagă Cabana Cuibul Dorului de Vârful Dichiu şi Cabana Piatra Arsă a început să fie folosită de turişti de la inaugurarea ei, chiar dacă nu erau încă instalaţi parapeţii şi indicatoarele. La începutul lunii Mai, aici au fost amplasate două bariere care interzic accesul maşinilor şi motocicletelor, deoarece circulaţia este riscantă, din cauză că în unele zone drurumul s-a surpat, iar prezenţa turiştilor ingreunează lucrările de reabilitare. 

 

post-41220-0-53521800-1433542220_thumb.j

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare


  • Recent activi   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.

×