Mergi la conţinut
green.kecske

Totul Despre Voblaj. De Ce Şi Ce Să Faci?

Recommended Posts

Voblajul, ştim cu toţii, este starea de dezechilibru a unei motociclete aflată în mers, provocată de cauze independente de voinţa conducătorului. De obicei incontrolabilă, duce la căderea motocicletei. Nu cred că îi place cuiva această situatie.

 

https://www.youtube.com/watch?v=xzB6KSlD6ec&spfreload=10

 

Cauze

Tehnice:

 

1. Rulmentul de la ghidon stricat - diagnoză : dacă ghidonul tinde să aibă un joc chiar și când doar împingi motocicleta. remediu : schimbat rulmentul 

2. Top case mare care acționează ca un paravan - remediu : dat jos top case-ul în toate instanțele în care se poate merge fără.

3. Cauciuc spate consumat - motiv : spatele e ușor coborât și astfel mai multă greutate cade pe spate. Remediu : se schimbă cauciucul 

4. Telescoape față foarte moi sau pline în mod inegal - remediu: se schimbă uleiul și garniturile

 

Pilotaj:

1. Luat bordura la viteză mare.
2. Luat ambele mâini de pe ghidon - intră în voblaj dacă ai una dintre problemele tehnice, dacă tehnic ești bine... totul e în regulă.
3. Ridicat în picioare pe scărițe.
 
Ce faci când intră motorul în voblaj

Instinctul îți spune să încetinești/frânezi când ai o problemă... Niciun caz! Trebuie să ACCELEREZI. Ţine minte: dacă frânezi, o să cazi!

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri

5. Pneu fata dezumflat.

La 140 pe autostrada m-a lovit un voblaj f puternic. Din citite trebuia sa nu franez, sa ma ridic in scarite si sa nu tin ferm ghidonul. Cu parapeti stanga si dreapta plus un TIR tocmai depasit mi-a fost cam greu sa fac toate astea. \ridicat in scarite - checked, fara franare - checked, eliberarea totala a ghidonului insa nu, mai ales ca parapetul stanga se tot apropia. Atingerea usoara/limitarea miscarii ghidonului in dreapta pt a realiza un usor counter steering si a ma indeparta de mijlocul drumului plus frana lenta de motor m-au scapat din belea. In cazul meu acceleratia n-a fost o optiune. Cauza a fost deteriorarea la baza a valvei de aer. Invatatura - odata cu schimbul cauciucurilor, schimbati si valva ... sau montati una metalica :)

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare


  • Recent activi   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.

×