Mergi la conţinut
green.kecske

Bsb: Byrne Triumfător Pe Un Snetterton Incandescent

Recommended Posts

După o lună de pauză BSB-ul revine cu o serie de curse animate pe circuitul de la Snetterton. Din păcate pentru fanii divizați între Byrne și Kiyonari spectacolul este omorât în acest sezon chiar de japonez, cu forma sa nefastă. Nota distinctivă a campionatului este victorie Byrne, abandon Kiyonari.

 

post-41220-0-76140400-1435734620_thumb.j

 

Pentru a doua oară în ultimele 2 sezoane pilotul PBM Kawasaki Shane Byrne a câștigat ambele manșe de la Snetterton. Dubla victorie, prima din sezon, l-a propulsat pe Shakey drept lider al clasamentului general în fața lui James Ellison ce pilotează tot un Kawasaki  în cadrul echipei JG Speedfit.

 

Weekend-ul a început prost pentru Ellison care a căzut în sesiunea a doua de calificări din cauza apariției ploii pe circuit mecanicii săi trebuind să lucreze peste noapte pentru a reconstrui motocicleta. Din păcate munca acestora a fost în zadar căci James Ellison a abandonat în prima cursă datorită ruperii lanțului de transmisie. În cursa a doua nu a reușit decât un loc 7. Insuccesul de la Snetterton l-a trimis pe James pe locul 3 în clasament cu un total de 118 puncte.

 

post-41220-0-78576600-1435734619_thumb.j

 

Un alt ghinionist a fost japonezul Ryuichi Kiyonari care a terminat prima cursă pe locul 19 datorită unor probleme de uzură prematură a pneurilor, iar mai apoi în cursa a doua avea să iasă în decor. Japonezul se află abia pe locul 11 în clasament cu doar 39 de puncte.

 

Singurul rival pe circuit pentru Byrne a fost în ambele curse Josh Brookes de la Milwaukee Yamaha, ce a terminat pe locul secund. De asemenea, locul al treilea în ambele manșe a revenit pilotului Honda Jason O’Halloran, un nume în plină afirmare. Brookes a urcat pe locul secund în clasamentul general cu un total de 134 de puncte.

 

post-41220-0-50231600-1435734620_thumb.j

 

Cu siguranță punctul culminant al weekend-ului de la Snetterton a fost incidentul ce l-a avut protagonist pe Taylor Mackenzie de la echipa WD 40 Kawasaki care a fost surprins pe motocicletă de un incendiu pornit de la propulsorul japonez. Combustibilul din motorul spart amestecat cu ulei a cuprins imediat toată motocicleta speriindu-l de-a dreptul pe Taylor ce a sărit spectaculos de pe motocicletă atunci când a simțit sub el căldura neplăcută a flăcărilor. Acest incident a dus la apariția safety car-ului până la curațarea pistei de resturile de ulei din Kawasaki-ul buclucaș.

 

Campionatul se va relua în data de 3-5 iulie cu etapele de la Knockhill.

 

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare


  • Recent activi   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.

×