Mergi la conţinut

Ghid De Cumpărare A Unei Motociclete Second Hand


green.kecske

Recommended Posts

Întăi și întâi trebuie să alegi tipul de motocicletă care ți se potrivește. Din fericire sunt foarte multe modele de motociclete, pentru toate buzunarele și pentru toate gusturile. Ai de unde alege. Dar trebuie să cumpănești bine. Motocicleta nu e o jucărie.

 

post-41220-0-80825000-1437586574_thumb.j

 

După ce te-ai hotărât ce vrei ar trebui să vezi dacă te încadrezi în buget. Dacă nu ai încă echipament moto trebuie să îl pui la socoteală și pe el când calculezi bugetul. Poate chiar întâi pe el.

 

Mulți se întreabă - Ce e mai bine, să îmi cumpăr un echipament scump care să mă protejeze mai bine sau să dau toți banii pe o motocicletă mai bună? Ideal e să cumperi și o motocicletă bună, dar și un echipament de calitate. Eu personal nu aș da toți banii pe echipament și în schimb să îmi mai rămână bani doar pentru o rablă de motocicletă. Dar nici n-aș renunța sub nicio formă la cumpărarea unui echipament complet (ghete moto, pantaloni și jachetă cu protecții, mănuși cu protecții, cască).

 

Un echipament complet poate să coste între 400 și 4.000 euro. Nu intru acum în amănunte, ți-am spus asta ca să știi cum îți socotești banii. Un singur sfat îți dau - cumpără echipament care este aprobat în ceea ce privește standardele de siguranță. Nu cumpăra cine știe ce chinezărie ieftină și nu umbla după chilipiruri dacă ții la viața și la sănătatea ta.

 

Bun, ți-ai făcut socotelile? Atunci pune-te pe căutat. Unde vei găsi motocicleta pe care ți-o dorești? Cel mai ușor e să începi cu niște căutări pe internet.

 

Motoare de căutare - Google și Bing sunt cele mai folosite - nu cauți doar anunțuri, dar poți afla și informații despre vânzător (e dealer sau particular? are reputație bună? s-a plâns cineva de el? a avut accidente cu motocicleta? etc). S-ar putea să fii uimit de câte informații găsești.

 

În bursa PRO-BIKE. Ambele au și o secțiune cu anunțuri de vânzări. Avantajul este că pe forum apar și comentarii și poți să îți faci o idee mai bună.

 

Ferește-te de chilipiruri. Dacă găsești un anunț care pare prea frumos ca să fie adevărat, probabil că așa și este - conține neadevăruri. În schimb nu elimina din start motocicletele care par mai scumpe. Poate au un motiv - sunt foarte bine întreținute sau pe lângă motocicletă vei primi și multe accesorii aftermarket.

 

Dacă tot a venit vorba, piața accesorilor moto este uriașă. Fiecare motociclist încearcă să-și personalizeze motocicleta. O să vezi, la fel o să faci și tu după ce îți vei cumpăra motocicleta Unele accesorii sunt foarte utile, altele sunt doar zorzoane. În general e mai ieftin să cumperi o motocicletă cu multe accesorii (chiar dacă pare mai scumpă) decât să iei una stock și pe urmă să cumperi accesorii separat.

 

Oamenii iau decizii emoționale. La fel vei face și tu. În momentul în care vei vedea în fața ochilor motocicleta pe care ți-ai dorit-o atât de mult vei fi tentat să o cumperi fără să mai stai pe gânduri. Emoția cumpărării primei motociclete este neprețuită.

 

Totuși ar trebui să ai grijă ca să nu regreți mai târziu. Cel mai bine este să rogi un prieten să vină cu tine. Dacă prietenul tău se pricepe la motociclete și la mecanică cu atât mai bine. Dar chiar dacă nu se pricepe, tot e mai bine să vină cu tine. El nu va fi așa de implicat emoțional, ci va fi "vocea rațiunii" de care ar trebui să asculți.

 

Pe lângă prieten, adu cu tine o lanternă și echipament moto. Dacă e să faci un drive-test ar fi bine sa fii echipat, chiar dacă vei merge doar ca pasager sau mai ales dacă vei merge ca pasager.

 

Roagă-l pe proprietarul motocicletei să nu pornească motorul înainte să vii. Dacă un motor are probleme, cel mai ușor se vor vedea la pornirea la rece.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Participa la conversatie

Poti raspunde acum si inregistra mai tarziu. Daca ai un cont, autentifica-te pentru a comenta folosind contul existent.
Nota: Comentariul necesita aprobarea moderatorului inainte sa devina vizibil.

Oaspete
Răspunde la topic...

×   Inserat ca 'rich text'.   Insereaza ca text simplu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkul a fost inserat automat sub formă de conținut.   Șterge formatarea și afișează ca link simplu

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent activi   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.
×
×
  • Creează O Nouă...