Mergi la conţinut
green.kecske

motorsport Valentino Rossi A Câştigat La Silverstone. " Il Dottore " E Din Nou Lider La General

Recommended Posts

Start nebun al cursei MotoGP de la Silverstone. La doar câteva secunde după ce a fost declarată o cursă uscată, în Anglia a început să plouă serios, motiv pentru care toată lumea a intrat la boxe pentru schimbarea motocicletelor. Startul s-a dat cu 25 de minute întârziere, pe o ploaie susţinută, iar Jorge Lorenzo a avut o plecare perfectă. Spaniolul a preluat conducerea în faţa lui Marquez, cu Pol Espargaro şi Valentino Rossi în urmărire.

 

post-41220-0-00148600-1441002891_thumb.j

 

Ordinea a rezistat doar două tururi, atunci când Valentino Rossi a declanşat atac după atac şi i-a depăşit pe toţi cei trei piloţi din faţa sa. Lorenzo nu a rezistat nici în faţa lui Marc Marquez şi a picat pe trei. Rossi şi Marquez au rupt plutonul şi, la jumătatea cursei, duceau o luptă în doi pentru victorie.

 

”Il Dottore” a rezistat în faţă însă diferenţa a fost în permanenţă mică, maximum 0,5 secunde, suficient pentru spectatori să creadă că Marquez poate face o depăşire atunci când va considera că este momentul. Nu s-a întâmplat asta pentru că, la 8 tururi înainte de final, Marc Marquez a făcut o greşeală neprovocată şi a ieşit în decor, abandonând cursa.

 

Surpriza a venit de la Danilo Petrucci, pilotul Octo Ducati care a dus o luptă impresionantă pentru podium cu Andrea Dovizioso, pilot de uzină Ducati. Petrucci nu doar că l-a depăşit pe Dovizioso, ba chiar a dat emoţii mari fanilor lui Rossi pe final de cursă atunci când s-a apropiat vizibil de italian, pe fondul relaxării acestuia. Cu patru tururi înainte de final, Petrucci a reuşit să se apropie la 1,6 secunde de Rossi şi în garajul Octo Ducati lucrurile încolţeau gânduri de victorie. Italianula gestionat însă perfect situaţia şi, după ce a fost atenţionat de la boxe că Petrucci se apropie, a ridicat ritmul suficient cât să menţină distanţa şi să câştige fără probleme cursa.

 

Rezultatul îi oferă lui Valentino Rossi posibilitatea să îşi reia locul în topul clasamentului general. Italianul a acumulat 236 de puncte şi are un avantaj de 12 puncte în faţa rivalului său la titlu. Jorge Lorenzo are 224 de puncte.

 

post-41220-0-96744500-1441002810_thumb.p

 

"Nu înţeleg cum de am reuşit să mă apropii atât de mult de Valentino, însă lupta importantă a fost cu Dovi. La ultimul viraj am început să râd în cască" - Danilo Petrucci, pilot Octo Ducati

 

"Când l-am văzut pe Marc că a căzut am încetinit un pic. Dar aici e MotoGP şi nu ai voie să te relaxezi, am mers lin până la final. Motocicleta a fost setată perfect, m-am simţit bine" - Valentino Rossi, pilot Movistar Yamaha

 

A fost greu pentru că ploaia s-a înteţit. A fost greu cu Petrucci pentru că frâna foarte, foarte tare. Mă aşteptam să cadă la fiecare viraj, însă a rezistat şi mă bucur pentru el - Andrea Dovizioso, pilot Ducati Team

Editat de green.kecske

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare


  • Recent activi   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.

×