Mergi la conţinut
green.kecske

articole Cum Se Practica Enduro În Anii '90?

Recommended Posts

Cu siguranţă, mult mai greu decât în ziua de azi. Să ne uităm doar la materialul de concurs : vajnicii rideri din filmul de mai jos se luptă cu nişte motoare, care astăzi ar fi trecute la categoria touring sau în cel mai bun ar fi folosite pentru plimbări recreaţionale sau la aşa numitul soft enduro.

 

Riderii dădeau tot ce puteau – la fel ca şi acum de altfel, dar pe nişte "brutalităţi" de motoare în doi timpi, cu suspensii îndoielnice, desigur după standardele din prezent, căştile full-face de abia începeau să fie folosite, iar atunci concurenţii când se mai supărau nu ezitau să arate câte un deget mijlociu cameramanului care nu sărea să-i scoată din "gaura de şarpe" în care se prăbuşiseră.

 

Să punem la pachet şi culorile astăzi dubioase ale echipamentelor şi obţinem o imagine romantică, a disciplinei enduro, în anii '90, când Ace of Base era la putere, dar cu siguranţă aceşti rideri ascultau Metallica…

 

 

 

Marc spune: clipul de mai sus pare la secole distanţă de extrem enduro-ul cu care ne-am obişnuit în ziua de azi, dar de fapt e vorba doar de un sfert de secol. Să punem la socoteală cu ce motociclete alergau piloţii în acei ani şi sportul lor redevine la fel de extrem.

 

Acestea sunt însă rădăcinile disciplinei enduro, aşa cum o ştim astăzi, crescute cu sudoarea unor piloţi precum cei de mai sus!

 

Editat de green.kecske

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare


  • Recent activi   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.

×