Mergi la conţinut
green.kecske

articole în Bucureşti, motocicletele salvează vieţi

Recommended Posts

SMURD a achiziționat o escadrilă de motocilete care să intervină rapid la locul unde s-a produs un accident rutier, mai repede decât este posibil în prezent, mai ales la orele de vârf. Pentru un moment, motocicletele vor fi folosite doar în București, dar pe viitor astfel de mijloace de transport vor fi folosite și în marile orașe ale României, printre care și Cluj-Napoca.

ambulanta-moto.thumb.jpg.6effd6dc2b83a68

SMURD deţine momentan doar două astfel de motociclete. Arafat a menţionat că metoda nu reprezintă o noutate în domeniu şi că se practică deja în marile capitale europene.

„Recent am văzut în presă că echipajul SMURD a fost huiduit fiindcă a ajuns cu întârziere la locul unui accident. Ambulanţa a ajuns în 16 minute. Asta a fost un motiv de ştire. E imposibil să ajungi în 6-8 minute la orice caz, în nicio ţară nu se poate face asta. Nu te poţi teleporta ca în Star Trek. Am ajuns ca în faza, cu tot traficul din Bucureşti, am ajuns să cerem ca ambulanţa să fie prezentă în momentul accidentului sau la un minut-două după. Normal că este imposibil şi modul în care se reflectă treaba asta în media este extrem de nociv sistemului. În Sofia echipele ajung la intervenţii de cod roşu şi cu o oră întârziere. Bucureştiul a evoluat foarte mult, dar continuăm să ne adaptăm. Mai avem un proiect pe care l vom anunţa în foarte scurt timp, noi am introdus două motociclete SMURD în Bucureşti. Acum urmează să facem chiar o escadrilă cu un număr mult mai mare de motociclete tocmai pentru prima intervenţie ca să poată să se strecoare prin trafic şi să ajungă foarte rapid. Modelul este luat de la britaici, din Londra, un oraş foarte aglomerat şi care are astfel de echipaje de medici de intervenţie pe motociclete. Noi l-am testat şi urmează, sper, în foarte scurt timp să implementăm proiectul”, a anunţat Raed Arafat.

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri

cele doua echipaje din Buc stationeaza in prezent la p-ta unirii, respectiv la p-ta victoriei, pentru a acoperi astfel zona centrala, care e si cea mai aglomerata. chiar am vorbit zilele trecute cu paramedicul motociclist de la unirii, un tip pasionat de moto si de meseria lui, foarte ok. (ca o curiozitate, imi spunea ca deseori nici macar cand are toate luminile alea albastre ca pomul de craciun aprinse soferii nu-i fac loc...)

poate ar fi bine sa actioneze in tandem, in echipe de cate doi, dar pentru asta ar trebui 4 motociclisti, cu 4 motociclete de interventie si nu doar doua (poate chiar 5, una de rezerva) - astfel, timpul de raspuns la interventie ar putea fi mult imbunatatit.

sau cate doi pe o moto, asa cum am vazut patrulele de motopolitisti din Istanbul (unul conduce motocicleta si pasagerul, de obicei, cu mitraliera pregatita... :-)

 insa, e un bun inceput!

Editat de viesparul

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare


  • Recent activi   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.

×