Mergi la conţinut
green.kecske

articole Omul după geaca de piele

Recommended Posts

Toată lumea știe că rockerii sau motocicliștii poartă geci de piele, mai zărești și pantaloni de piele pe cineva  atunci când motoarele ies să-și satisfacă plăcerea de a avea vântul în față. Foarte puțini însă știu și de ce se poartă aceste geci/echipamente.

motorcycle_motorbike_chopper_driving.jpg

Ok ca echipament pentru motocicletă este simplu, te protejează, dar gecile de piele și în general acest tip de îmbrăcăminte a fost adus în “lumea larga” defapt de Judas Priest în 1976 când grupul a adoptat uniforma de piele pentru că aveau nevoie de o schimbare de “stil” și cu o vizita clandestină într-un sexshop în Soho Londra, au lansat ceva prin care azi se definește rockerul sau motociclistul.

Evident, gecile de piele existau dinainte, eu ma refer aici la modelul clasic pe care îl cunoaște toată lumea. După părerea mea îmbrăcămintea din piele pe un bărbat reprezintă siguranță și stăpânire de sine. Un alt stil de viată, și un alt nivel de comportament (în sensul bun) Acestă uniformă ca și oricare alta, reprezintă un scop. Pompierul are uniforma lui, și scopul de a salva, medicul la fel iar dacă e să atribuim un scop “uniformei” de motociclist atunci scopul e libertatea.

Poate fără nici o legătură… dar orice om care are o motocicleta, indiferent de model, în proporție de 98% din cazuri (2% sunt băieții cu portofelul lui tata) au un statut în “societatea” în care lucrăm și trăim. Este foarte fain când un om cu care întâmplător bei o bere la întruniri, sau pur și simplu te întâlnești în benzinărie la o cafea pentru că ai oprit să alimentezi bestia, poate să fie un director de multinațională, sau de ce nu programator, arhitect, sau bancherul care iți gestionează ție plățile de mii de euro etc.

Cert este că în spatele geci de piele, se ascunde un om, care are o inimă ca și a ta, un sânge la fel de rosu, se învinețește ca și tine și la fel de probabil are și un copil acasă, sau o femeie pe care o iubește. Întâmplător sau nu, mai am un tricou care după toate mesajele care caracterizează un motociclist spune: Nu-mi trata amabilitatea ca o slăbiciune.

Acuma că mi-am spus părerea, ridic doua degete de pe ghidon și ii salut pe toți care se plimba pe 2 roti, fie cu scopul de a ajunge din punctul A în B fie pentru gramul de nebunie de a conduce unde îl/o duc ochii.

Noi ne trăim viața pe care mulți din voi doar o visați, aveți grijă de noi! 

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare


  • Recent activi   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.

×