Mergi la conţinut
green.kecske

articole Lucruri pe care trebuie să le evităm ca motociclişti

Recommended Posts

Există atât de multe informaţii ajutătoare pentru motocicliştii din ziua de astăzi, dar o parte din acestea este în mod clar falsă şi câteodată chiar dăunătoare. Vezi în acest articol topul lucrurilor pe care trebuie să le eviţi, pentru a-ţi face călătoria şi viaţa frumoasă.

5638f50e38eca_maxresdefault(1).thumb.jpg

Crengi, pietre, gunoaie pe asfalt, mai ales dimineaţa

Acestea în mod normal nu au ce căuta pe asfalt, dar şansele sunt foarte mari să apară, mai ales în perioada aceasta a anului. Molozul rutier este în topul cauzelor morţii în cazul accidentelor, reprezentând un real pericol pentru orice autovehicul, dar mai ales pentru noi, cei pe două roţi. Cu toţii am fost bombardaţi măcar o dată cu pietricele mici, aruncate de maşina din faţă. Acum imaginează-ţi că pietricelele ar avea cinci centimetri fiecare... Aproximativ 87% din motociclişti spun că au întâlnit astfel de probleme pe străzi mai ales dimineaţa.

Pantalonii de Yoga

Da, îi ştii şi tu, ei sunt cei care generează lungi crize de visare cu ochii deschişi pe motocicletă. Da, vorbim despre cum aceştia îi distrag pe motociclişti, prin toate formele lor glorioase. Anumite lucruri pe / lângă drum pot fi atât de periculoase pentru un motociclist, pe cât de inofensive ar părea, prin simplul fapt că distrag atenţia. Nu contează cât de îngustă este motocicleta, dacă într-un asemenea "derapaj" al privirii şi atenţiei eşti prea distras ca să poţi manevra motocicleta. 

Asfalt lucios

Fluidele vitale pentru funcţionarea motorului pot fi câteodată fatale pentru tine. Ce e de făcut? Încearcă să rămâi pe o porţiune de asfalt uscată atunci când le zăreşti din timp. În cazul în care te-a luat prin surprindere, încearcă să te menţii într-o linie dreaptă. Dacă drumul sau traficul nu îţi permite să ocoleşti porţiunile sau să mergi în linie dreaptă, încearcă pe cât posibil să încetineşti, ajutându-te de frâna spate. Cu puţin noroc, chiar şi porţiunile de zăpadă şi gheaţă, apărute parcă de nicăieri, pot fi tăiate cu o traiectorie dreaptă.

Fracţiune de secundă în care te fură adrenalina

Urmând un motociclist mai experimentat sau rapid, în anumite circumstanţe te ajută să îţi dezvolţi abilităţile. Cu toate acestea, lupta pentru a putea urmări un motociclist mai rapid este ceea ce aş descrie ca fiind un dezastru cu încetinitorul. Ceea ce se întâmplă în mod frecvent este că motociclistul din urmă este dus într-un punct prea îndepărtat vitezei căreia îi poate face acesta faţă, urmând exact atunci şi o curbă, care îl surprinde. Sperăm la cazul ideal şi nu va veni o maşină din sens opus, nu va apărea o stâncă sau alt obstacol când acest lucru se va întâmpla.

Biciclişti

Sunt biciclistă înrăită, să nu fiu înţeleasă greşit. În plus, mulţi profesionişti recunosc că, la un moment dat, s-au antrenat pe biciclete pentru performanţă şi forţă. Cu toate acestea, chiar dacă bicicliştii au la fel de multe drepturi ca noi de a utiliza drumurile de orice fel, ei încă reprezintă un pericol pentru noi (şi noi pentru ei). Acest pericol este şi mai pronunţat atunci când este vorba de drumuri înguste, întortocheate şi care au curbe periculoase.

Sâcâiri din trafic

Eşti un motociclist pe o bucată de metal insignifiantă ca dimensiune pe lângă alte maşinării existente în trafic, conduse în general de oameni frustraţi. Desigur, poţi lovi cu piciorul şi merge mai departe, să le dai flashuri şi să pleci, în timp ce ei rămân blocaţi în trafic. Dar ar trebui să faci asta? Nu, sigur că nu! Ce ar trebui să faci când te confrunţi cu furia altui şofer sau motociclist din trafic este să "întorci şi celălalt obraz". Foloseşte rapiditatea şi capacitatea de a ocupa mai puţin spaţiu pentru a pleca de acolo. Da, asta e ceea ce ar face Iisus şi ţi-ar putea salva viaţa.

Marcajele de pe asfalt

Îţi aminteşti despre asfaltul lucios despre care discutam mai devreme? Da? Ei bine, exact aceeaşi situaţie o întâlnim şi în cazul marcajelor şi a asfaltului cu care se obişnuieşte să se umple fisurile de pe drumuri. Viaţa unui motociclist ar fi atât de simplă şi de lungă dacă am avea numai piste de curse şi marcaje FIA. Substanţele utilizate pentru acestea sunt foarte aderente, chiar şi atunci când sunt ude. Cu toate acestea, ne aflăm încă în lumea reală şi sunt şanse ca orice linie de pe asfalt să îţi înlăture aderenţa, iar dacă acestea sunt şi ude (sau foarte calde, aproape topite), efectul este sigur... Ar trebui să încerci să tai aceste linii, dacă e nevoie neapărat, la un unghi cât mai apropiat de 90 de grade.

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare


  • Recent activi   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.

×