Mergi la conţinut
green.kecske

articole Cum să nu devii teribilist pe motor

Recommended Posts

Pentru unii, pasiunea pentru motociclete este un adevarat stil de viaţă, o pasiune nobilă cu o istorie îndelungată, în timp ce pentru alţii, nu reprezintă decât ignoranţă, având în vedere că pentru aceştia motocicleta nu reprezintă altceva decât un mijloc de exprimare al teribilismului.

3722022501_b17b93051a_o.thumb.jpg.2f1d19

Motociclismul este un sport, dar şi un hobby, fiind considerat unul dintre cele mai scumpe şi, în acelaşi timp, unul dintre cele mai periculoase hobby-uri din lume. Este un hobby ce presupune respectul faţă de motocicletă, dar, înainte de toate, respectul faţă de propria persoană şi, tocmai din acest motiv, motociclismul nu este pentru oricine. Pasiunea pentru motociclete se poate manifesta în forme diferite, deoarece există persoane care doar colecţionează motocicletele, fără a merge pe acestea.

Încă de la apariţia acestui mijloc de transport, colecţionarea mototcicletelor a devenit o activitate frecvent întâlnită în rândul persoanelor înstărite, dar nu numai. Treptat, motociclismul a devenit un sport, mai precis la jumătatea secolului al XIX-lea şi, datorită dezvoltarilor tehnologice, atât motocicletele, cât şi sportul în sine, au cunoscut o adevarată explozie.

Pasiunea pentru motociclete – sfaturi pentru începători (şi nu numai)

Se spune că pasiunea pentru motociclete este înnăscută şi numărul celor pasionaţi de motociclete a crescut considerabil. Şi când spun "pasionaţi", mă refer la cei care respectă pe deplin această activitate, îşi respectă propria viaţă, dar şi pe cea a celor din jur. După cum am menţionat în primele rânduri, pasiunea pentru motociclete este considerată unul dintre cele mai periculoase hobby-uri, din cauza accidentelor care se petrec zi de zi.

Aceste accidente se petrec atât din cauza şoferilor neatenţi şi needucaţi în privinţa acestor mijloace de transport, cât şi din cauza motocicliştilor, care nu îşi respectă pasiunea.

Pasiune pentru motociclete şi motociclism

Pasiunea pentru motociclete poate avea numeroase avantaje şi, dacă eşti începător sau plănuieşti să îmbrăţişezi acest hobby, în rândurile care vor urma, îţi voi oferi câteva sfaturi care să te poată ajuta:

1. Un împătimit al motocicletelor spune că pasiunea, indiferent faţă de ce se manifestă, este foarte îndoielnică, deoarece ea este cea mai puternică formă de manifestare a unui om. Pasiunea este cea care îi ajută pe oameni să îşi găsească un scop în viaţă, îi umple de energie şi îi face să se simtă cu adevărat plini de viaţă. Însă, într-o clipă, pasiunea este cea care poate devasta întregul univers. Acesta este şi cazul pasiunii pentru motociclete, aşa că, dacă doreşti să îmbrăţişezi acest hobby, va trebui să te gândeşti la mai multe aspecte pentru că, spre deosebire de alte activităţi, aceasta poate deveni mult mai riscantă.

2. Întreabă-te de ce iubeşti motocicletele şi spre ce scop doreşti ca acest hobby să te îndrume: doreşti să călătoreşti pe motocicletă în întreaga lume sau să mergi pe un circuit unde să poţi merge cu viteza dorită. Nu, nu te gândi să îţi dovedeşti capacitatea de a conduce cu cea mai mare viteză pe drumurile circulate, deoarece s-ar putea ca rezultatele să nu fie tocmai dintre cele mai bune sau frumoase.

3. Învaţă! Înainte de a te urca pe motocicletă trebuie să înveţi nu doar regulile de circulaţie, ci şi regulile bunului simţ. În timpul şcolii de şoferi, vei învăţa multe lucruri utile, însă acestea nu sunt de ajuns niciodată, în niciun caz. După terminarea şcolii de şoferi, te poţi înscrie la cursurile de siguranţă, în cadrul cărora vei învăţa mult mai multe lucruri prin practică. Aceste cursuri sunt utile indiferent de tipul motocicletei alese.

4. Alegerea motocicletei este un alt pas important, făcut în funcţie de preferinţe. Dacă modelul va fi ales după bunul plac, asigură-te că motocicleta este potrivită pentru un începător dar, mai ales, se află într-o perfectă stare de funcţionare. Nu uita că motocicleta reprezintă reflexia motociclistului.

5. Nu uita nici de echipament. Echipamentul îţi poate salva viaţa în cazul unui accident, aşa că investeşte o sumă destul de mare într-o cască de bună calitate, în geacă şi pantaloni cu protecţii şi apărători, precum şi în ghete şi mănuşi.

6. Nu încerca să îţi întreci limitele încă de la început! Încearcă să cunoşti motocicleta întâi, pentru a o stăpâni, dar mai ales încearcă să înveţi cum să îţi stăpâneşti impulsurile.

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare


  • Recent activi   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.

×