Mergi la conţinut
green.kecske

planificare Cum să călătoreşti mai mult şi mai ieftin

Recommended Posts

Dacă eşti unul din oamenii care călătoresc mult, sigur auzi foate des întrebările: "cum reuşeşti să te plimbi atât de mult?", "nu e foarte scump să călătoreşti aşa des?", "cum ai atât de mult timp pentru plecările tale?" sau "de unde ai aflat de locul ăla?". Astfel de probleme stau de cele mai multe ori în calea dorinţei tale de a călători, de a descoperi lumea, de a te bucura de viaţă. Totul e de fapt foarte simplu. Există o singură condiţie: trebuie să vrei.

freedom_motorcycles.jpg.f3258a27e8e6b768

Dacă vrei să călătoreşti, fă-o

Ţi-ar plăcea să călătoreşti. Ştii pe cineva care se plimbă mult, citeşti bloguri de călătorie, te uiţi cu jind la emisiunile de travel şi vrei şi tu. Dar te gândeşti că e scump, ia mult timp şi nici n-ai cu cine. Iar fotografiile alea frumoase par atât de îndepărtate şi cel mai probabil sunt editate. Ei bine, dacă vrei să îţi îndeplineşti visul de a descoperi lumea, trebuie să depăşeşti bariera asta psihologică. Trebuie să renunţi la "nu se poate", "e complicat", "n-am să pot face asta niciodată" şi să faci tot ce-ţi stă în putinţă pentru a ajunge acolo unde îţi doreşti. Viaţa e scurtă şi plictisitoare între locul de muncă şi acasă. Vrei să călătoreşti? Fă-o!

Orice idee e o posibilă călătorie

Vrei să călătoreşti în jurul lumii? Trebuie să începi de undeva. Poate că n-ai să ajungi din prima în Cancun sau în Cuba, dar poţi începe cu locurile din jurul tău. Ai văzut o fotografie care ţi-a atras atenţia pe Facebook sau o listă cu locuri în care ai vrea să ajungi? Nu sta pe gânduri, alege un loc şi plănuieşte o călătorie spre acel loc.

Cunoaşte-ţi ţara

Pentru plimbări de 1-2 zile în weekend, fă o tură în oraşul vecin, la munte sau în rezervaţia din apropiere pe care n-ai văzut-o din copilărie. Avem o ţară superbă pentru care nu ne ajunge toată viaţa s-o explorăm, aşa că uită de preţurile mari, pentru că te poţi caza la localnici pentru preţuri foarte mici. Sau te poţi întoarce seara înapoi acasă. Românii sunt călători. Fii unul dintre ei. Descoperă-ţi ţara.

Scapă de prejudecăţi

Te gândeşti că bulgarii sunt hoţi, în Suedia e frig, francezii nu vorbesc engleză, iar de români te-ai săturat. În Anglia plouă, pe Coasta Amalfi e scump, spaniolii sunt leneşi iar în Republica Moldova nu e practic nimic de văzut. Acestea sunt mituri, idei preconcepute, generalizări care sub nicio forma nu definesc o ţară sau o naţiune. Dacă depăşeşti aceste idei, vei descoperi că fiecare ţară e extrem de interesantă, iar diferenţele culturale sunt sarea şi piperul unei experienţe culturale dintr-o călătorie.

Locurile pe care vrei să le vezi sunt în afara camerelor de hotel

Nu-ţi cheltui bugetul deja mic pe cazare dacă nu-ți permiți. Nu călătoreşti pentru a sta în camera de hotel, aşa că super-condiţiile şi confortul nu te ajută cu nimic. Ai nevoie de un loc curat în care să dormi, de un duş şi de un preţ cât mai mic. Încearcă să vezi cum e să stai la hostel sau închiriază un apartament cu mai multe persoane. Poţi chiar să te cazezi fără să plăteşti niciun ban dacă te înscrii pe couchsurfing. Ai nevoie de intimitatea şi confortul unui hotel? Nu trebuie să stai neapărat în centru, iar cele 4* sunt mult prea scumpe faţă de miile de stele care se văd de pe terasa unei pensiuni dintr-un cartier mai mărginaş. Reţine: nu călătoreşti ca să te cazezi.

Explorează cât mai mult în jurul destinaţiei

Atunci când ajungi într-un oraş nou în care probabil nu vei mai ajunge prea curând, mergi şi în împrejurimi. Află unde merg localnicii ca să se relaxeze sau dacă nu cumva sunt locuri interesante de vizitat în apropiere. Dacă ai mai multe zile la dispoziţie, poţi străbate o provincie întreagă. Dacă ajungi în Napoli, mergi şi în Pompei, Coasta Amalfi, Capri, ba chiar şi în Roma. Dacă ajungi în Barcelona, mergi şi la Montserrat, Girona, Figueres.

Nu-ţi irosi zilele de concediu

Aşa cum se şi numesc, zilele libere sunt pentru concediu şi în niciun caz pentru a-ţi plăti facturile sau ca să leneveşti acasă la televizor. Aproape orice formalitate şi plată se poate face online aşa că nu-ţi pierde timpul pe drumuri pentru asta. Ai nevoie de odihnă? Nu îţi încarcă nimic bateriile mai mult decât un weekend într-un loc frumos cu aer curat, departe de griji, de televizor, de rutină. N-am să uit niciodată weekend-urile petrecute în cort, dormind pe malul mării. Ai cel puţin 21 de zile lucrătoare libere, câteva sărbători legale şi foarte multe weekend-uri. Foloseşte orice ocazie pentru a evada.

 

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare


  • Recent activi   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.

×