Mergi la conţinut
green.kecske

motorsport Emanuel Gyenes a primit o motocicletă nouă pentru raliul Paris Dakar 2016

Recommended Posts

Pilotul Emanuel Gyenes a primit o motocicletă nouă din partea Consiliului Județean Satu Mare pentru ediția din 2016 a raliului Paris - Dakar, el sperând să se claseze între primii 15 concurenți.

1419947680_003.thumb.jpg.28825c11a68411a

Noua motocicletă, din care s-au fabricat doar 60 de bucăți, este un KTM 450 model 2016 și a fost prezentată, luni, presei.

"Mulțumesc Consiliului Județean pentru această motocicletă care cred că mă va ajuta foarte foarte mult în Dakar 2016. Este o motocicletă mult mai performantă decât cea pe care am avut-o în edițiile anterioare deoarece este un model KTM 450 rally model 2016, de anul următor. Este o motocicletă mult mai ușoară decât cea cu care am fost în ianuarie 2015, are cu 7-8 kg mai puțin", a declarat Gyenes.

Președintele CJ, Adrian Ștef, a spus că Emanuel Gyenes merită acest sprijin deoarece promovează județul peste hotare.

"Eu cred că este sportivul care reprezintă, fără doar și poate, foarte bine Satu Mare, pe noi, pe sătmăreni și tocmai de aceea am ales să-l sprijinim. El ne promovează județul nu numai în România, fiind de opt ori campion național, și în Ungaria unde este vicecampion național, și este și unul care promovează județul peste hotare, participând la acest circuit foarte cunoscut Paris — Dakar", a spus Adrian Ștef.

Noua motocicletă este pe injecție și îl va ajuta pe pilot la altitudini mari.

"Este o motocicletă pe injecție, nu pe carburație, la diferențele de nivel, prin Bolivia, când o să pornesc la 500 m altitudine și o să ajungem până la 3 000 lucrul acesta o să mă ajute foarte mult deoarece o să-și regleze singură amestecul de benzină și aer. La cealaltă nu puteam să fac treaba aceasta, puteam s-o reglez doar pentru altitudine joasă, acolo mergea foarte bine, iar când ajungeam sus mergea ca o motocicletă de 50 cmc. Motocicleta asta își face singură treaba. Nu e chiar nou-nouță am mers o zi cu ea, trei-patru ore, am încercat s-o testez și să-i fac unele modificări dar mai am timp săptămâna asta deoarece de mâine într-o săptămână trebuie să trimit motocicleta în Franța la port s-o punem pe vapor să plece spre Buenos Aires. La navigație au rămas aceleași lucruri ca la vechea motocicletă doar că la consolă totul este făcut din carbon, ceea ce a ușurat foarte mult motocicleta, este mai îngustă, o să mă ajute la vizibilitatea în față", a spus pilotul.

Emanuel Gyenes va pleca din Satu Mare pe 27 decembrie, în 28 va lua avionul de la Otopeni spre Buenos Aires iar în 3 ianuarie 2016 se va da startul noii ediții a raliului. Traseul din acest an are 9 000 km, cu pornire din Buenos Aires până în Bolivia și întoarcere, pe parcursul a 14 zile.

"Aș vrea să obțin cel mai bun rezultat de până acum. Am avut locul 17 la general din 220 de piloți, sper să pot să-mi îmbunătățesc acest rezultat și să ajung în top 15. Ar fi suficient pentru mine, dar totuși o să încerc să ajung mai sus de locul 10. Eu zic că pot să ajung la acest rezultat având în vedere cât m-am pregătit, știu cât pot, dacă o să am un concurs curat fără defecte la motociclete sau fără greșeli pe care le pot face, de pilotaj, de navigație. Eu zic că sunt pregătit 100% pentru asta dar nu ajunge, trebuie să ai și noroc", a mai spus pilotul.

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare


  • Recent activi   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.

×