Mergi la conţinut
green.kecske

articole Motociclisti, adica invizibili?

Recommended Posts

Motocicliştii pot fi invizibili, aşa spune o nouă campanie de conştientizare a motocicliştilor din Marea Britanie în trafic. Campania Gloucestershire Road Safety Partnership are ca imagine un motociclist invizibil, numit "The invisible biker".

post-41220-0-20430000-1409514334.jpg.fa7

Avertismentele prin care campania s-a realizat au fost adresate atât şoferilor, cât şi motocicliştilor. Şoferii susţin (fapt şi dovedit ştiinţific de altfel) că motocicliştii pot deveni invizibili în momentul în care te uiţi după maşini în trafic. Dacă în momentul respectiv nu te gândeşti că pe drum trec şi motociclete, s-ar putea să nu-i vezi. "O privire nu este niciodată suficientă. Uită-te mereu stânga, apoi dreapta, apoi iar stânga. Te va ajuta să vezi orice mişcă în trafic, fie că e maşină, motocicletă sau bicicletă".

Motocicliştii, pe de altă parte, îşi sfătuiesc prietenii: "Poziţionează-te unde ai cea mai mare vizibilitate asupra potenţialelor obstacole, dar să poţi fi şi tu văzut. Evită unghiurile moarte ale maşinilor".

Organizatorii campaniei spun: "Am lansat campania pentru a cere conducătorilor auto să fie mai atenţi în intersecţii la motociclişti. Facem, de asemenea, apel şi la motociclişti, rugându-i să se facă mai vizibili în trafic şi să dea măcar ei dovadă de atenţie maximă".

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare


  • Recent activi   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.

×