Mergi la conţinut
green.kecske

articole Motociclete record. Pe care o alegi?

Recommended Posts

Din dorința de a figura în paginile Cărții Recordurilor, unii inventatori au depus eforturi consistente pentru a realiza motociclete într-atât de neobișnuite, încât cu greu ar putea fi conduse 100 m.

Cea mai lungă motocicletă din lume măsoară 26,29 m. Îi aparține inventatorului indian Bharat Sinh Parmar. Omologarea recordului de către Guinness World Records a presupus ca excentricul indian să parcurgă, pe motocicleta sa, o distanță minimă de 100 m, fără a fi asistat în vreun fel.

Performanța sa figurează în ediția 2016 a Cărții Recordurilor. Precedentul record de cea mai lungă motocicletă i-a aparținut, în 2011, englezului Colin Furze, aceasta măsurând „doar” 22 m.

Dacă motocicleta lui Bharat Sinh Parmar este cea mai lungă din lume, cea construită de germanii Tilo și Wilfried Niebel este cea mai grea din lume. Vehiculul, denumit Harzer Bike Schmiede, cântărește nu mai puțin de 4,749 tone. Are lungimea de 5,28 m și înălțimea de 2,29 m. Folosește… un motor de tanc. Acest record a fost omologat de Guinness la 23 noiembrie 2007.

La rândul ei, cea mai înaltă motocicletă, care poate fi condusă, măsoară 5,10 m în înălțime, de la locul unde roțile intră în contact cu solul și până în vârful ghidonului. A fost construită de italianul Fabio Reggiani, care a reușit să o conducă peste 100 m pe un circuit din Montecchio, la 24 martie 2012, dată la care a și intrat în Guinness World Records.

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare


  • Recent activi   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.

×