Mergi la conţinut
green.kecske

articole Mobra reinvie in 2017. Mai exista o sansa pentru motociclismul romanesc?

Recommended Posts

Nostalgia românilor după brandurile la modă înainte de revoluţie se dovedeşte a fi profitabilă. Au descoperit asta câţiva antreprenori care resuscitează acum mărci cândva populare. Unii vând deja 3000 de biciclete Pegas anual. Alţii reconstruiesc motoreta Mobra şi vor să o lanseze în 2 ani. Sunt doar asamblate la noi, pentru că piesele vin din străinătate.

post-70409-0-03839600-1349632974.jpg.1cb

În acest atelier din Otopeni, pe un stand, tronează motoreta Mobra. A fost studiată de caţiva ingineri, care creează un prototip în baza modelului. Deocamdată au făcut două cadre şi au comandat un motor.

"O să fie o motoretă Mobra pe steroizi, adusă în 2015. Motorul diferit, cadrul diferit. Nu o s-o reparăm pe marginea drumului. Mobra nu a fost cea mai performantă motocicletă posibilă. Mobra era stilul de viaţă al anilor respectivi. Este un brand iubit şi hulit în acelasi timp. Era şi o reclamă negativă: moarte sigură cu cobra, dar mai sigură cu mobra. Şi, cu toate astea, s-au vândut foarte multe modele", explică antreprenorul Andrei Botescu.

Cei care stau în spatele ideii au înregistrat brandurile Mobra 50 S şi Mobra Hoinarul la OSIM. Au creeat o schiţă a motoretei. Acum caută producători de piese pentru motociclete în Europa şi în Asia, iar în 2 ani speră să iasă pe piaţă.

Modelul pe care antreprenorii îl studiază în prezent se numeşte Mobra 50 S Super şi este ultimul model 50 S care a ieşit pe poarta fabricii, a fost produs în 1977 şi, la acel moment, costa o avere, cam 10 salarii medii, iar mulţi români îşi făceau un împrumut la CAR ca să îşi permită o astfel de motoretă.

În anul 2017, noua Mobra va costa 2000 - 3000 de Euro, spun antreprenorii, care speră ca, la un moment dat, să construiască şi o fabrică de motorete în România.

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare


  • Recent activi   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.

×