Mergi la conţinut
green.kecske

articole Amenzi mai mari în 2016 pentru motocicliştii care nu sunt cuminţi

Recommended Posts

Motocicliştii "agresivi" ar putea fi sancţionaţi cu 6 până la 8 puncte penalizare şi chiar suspendarea permisului, potrivit unui proiect de lege care modifică Codul Rutier şi depus la Senat. Astfel, aleşii vor să-i taxeze foarte dur pe cei care schimbă succesiv banda de mers pentru depăşirea coloanelor, condusul la intimidare, mersul pe o roată sau condusul pe trotuar.

Motorcycle-wheelie-1.thumb.jpg.ae106ac3a

Mai mult, nu va fi permisă nici demararea în trombă, circulaţia cu viteză la o distanţă foarte redusă faţă de un alt vehicul, în faţă, în spate şi în lateral, în scopul agresării sau intimidării conducătorului acestuia. Motocicliştii vor trebui să fie atenţi atunci când folosesc semnalele luminoase sau claxonul. Dacă vor abuza de acestea pentru obligarea nejustificată a conducătorului vehiculului din faţă să elibereze banda de circulaţie, atunci vor fi amendaţi.

1.000 de lei amendă pentru agresivitate

Totodată, conducerea motocicletei pe o singură roată, circulaţia pe o altă bandă decât prima, cu viteză redusă nejustificat, împiedicând circulaţia regulamentară a vehiculelor care se deplasează în urma sa sau intimidării celorlalţi participanţi la circulaţie ar putea intra în categoria "şofat agresiv", care se va pedepsi cu amendă.

Aleşii definesc comportamentul agresiv drept "efectuarea în mod voluntar a unor acţiuni sau manevre succesive, prevăzute în prezenta lege, în timpul conducerii, de către un conducător de vehicul, neconforme cu regulile de circulaţie sau de conducere preventivă, prin care aceasta stânjeneşte sau îi obligă pe ceilalţi participanţi la circulaţie să ia măsuri suplimentare pentru a preveni producerea unui accident sau a nu periclita siguranţa circulaţiei".

Comportamentul agresiv la ghidon va fi sancţionat cu o amendă de 750-1.000 lei. În cazurile mai grave, motocicliştii vor rămâne chiar fără permisul de conducere dacă poliţistul consideră că fapta acestuia a pus în pericol viaţa altui participant la trafic.

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri

Daca aveam camera, numai anul trecut cati soferi agresivi sau periculosi ar fi fost amendati... 

Motociclist si cuminte se exclud reciproc oricum... Be safe brothers, morons will continue to be morons. Mai ales in tara unde nesimtitii sint satui de nesimtiti si unde cocalarii arata cu degetul spre cocalari... Aici este esenta legislativului autohrrom, pam-pam.

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri

O aberatie! Regulamentul actual este destul de bun ... mai trebuie doar respectat si politistii sa urmareasca aplicarea lui fara a lua spaga.

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri

O lege tampita, facuta de tampitii din parlament, oameni care habar nu au ce voteaza. Bine ca au ei dreptul sa omoare oameni cind circula cu girofare si coloane oficiale cind merg si vin de la sprituri, gen Oprea

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare


  • Recent activi   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.

×