Mergi la conţinut
green.kecske

articole Biski - motocicletă şi jet ski, 2 în 1

Recommended Posts

Demn de filmele clasice cu James Bond, inginerii chiar au reuşit să creeze o motocicletă care se poate transforma, într-un timp extrem de scurt (5 secunde), într-un jet ski, astfel încât să fie condus, cu uşurinţă, pe apă. Motocicleta Biski este un vehicul cu un şasiu care pluteşte şi are două roţi pliabile, care se retrag atunci când sunt atinse, astfel încât să poată fi condusă în siguranţă şi pe apa. Apoi, jeturile de apă propulsează motocicleta până la viteze de aproape 50 km/h.

gibbs-biski-3.jpg.d521192c54a75545367a1b

Gibbs Sports Amphibians, care se bazează pe Nuneaton, Warwickshire, susţine că durează numai cinci secunde pentru că transformarea din motocicletă în jet ski să fie completă. Scriind pe website-ul oficial, compania a declarat următoarele: "Biski este, cu adevărat, un vehicul unic cu un singur loc, cu jet dublu, HSA Motorcycle- fiind prima motocicletă din lume la mai multe categorii. În primul rând, ea reprezintă libertate totală pentru orice individ. Distracţie garantată".

Funcţionare Biski

Un videoclip publicat de către companie prezintă motocicleta condusă de-a lungul unui drum - la fel ca un scuter normal - însă care ajunge la marginea unui râu. Ei bine, spre deosebire de motocicletele normale, Biski este condusă direct în apă şi, în numai câteva secunde, ajunge la viteze uimitoare pe apă. Gibbs susţine că motocicleta este capabilă de a ajunge chiar şi până la 100 km/h pe drum, fiind extrem de stabilă şi în apă. Biski cântăreşte 226 kg şi are un motor pe benzină, ce are abilitatea de a atinge viteze de până la 120 km/h pe drumuri normale. De asemenea, aceasta este echipată cu lumini speciale, care să se potrivească atât pe drumuri rutiere, cât şi pe cale maritimă.

Biski este cel mai recent vehicul de tip "amfibian", care a fost dezvoltat de către Gibbs - compania a mai lansat o maşină dar şi un camion asemănător, ce se pot transforma în anumite condiţii. Tehnologia foloseşte un singur motor ce oferă putere atât pe apa, cât şi pe uscat.

 

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare


  • Recent activi   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.

×