Mergi la conţinut
green.kecske

articole Honda nu și-a pierdut simțul umorului. Rol principal: scuterul Navi

Recommended Posts

Honda a lansat un (fel de) scuter pe piața din India. Noul model, denumit Navi, aduce aminte de scuterele și motocicletele mici cu aspect extravagant pe care le producea gigantul nipon cu câteva decenii în urmă.

85365.jpg.2eee12a10ac0271e2a2465e417f6a7

În anii ’60, ’70 și ’80, Honda ieșea în evidență față de rivali prin modelele „ciudate” de scutere pe care le producea, precum Monkey, Motra, sau Zook. Cu aceeași îndrăzneală, Honda reușea să producă și motociclete sport care aveau să devină puncte de referință în domeniu, precum superbike-ul RC30 și superba NR750 cu pistoane ovale.

Acum, se pare că Honda revine ușor-ușor la mentalitatea acelor vremuri. A produs în serie modelul RC213V-S, literalmente o motocicletă de MotoGP înmatriculabilă. A venit și cu MSX125, cunoscut pe unele piețe sub denumirea de Grom. Și zilele trecute a prezentat noul Navi, un scuter pentru piața indiană.

Din punct de vedere mecanic, scuterul este unul clasic, transmisie automată CVT integrată în basculă, împreună cu motorul, cadru de oțel, roți mici și frâne pe tambur, acționate mecanic. Dar arată mai degrabă ca o mini-motocicletă. Doar că acolo unde ne-am fi așteptat să vedem un motor, este un spațiu gol, unde se pot pune bagaje.

Nu este doar un concept, ci un model care se produce în serie și costă 39.000 de rupii indiene. Adică mai puțin de 500 de euro, nou-nouț.

Sursa articolului aici.

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare


  • Recent activi   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.

×