Mergi la conţinut
green.kecske

articole GSX-R Major Tom, un omagiu adus lui David Bowie

Recommended Posts

Cei de la Icon au realizat un custom de excepție cu ocazia noului sezon Icon 1000: Suzuki GSX-R Major Tom, o motocicletă post-apocaliptică al cărei nume și superb videoclip de prezentare constituie un omagiu adus legendarei piese „Space Oddity” a lui David Bowie și personajului principal al acesteia, cosmonautul Major Tom.

icon-major-tom-1-14.jpg.2129f99bca5b168b

Kurt Walter, directorul Icon Motorsports, povestește că au lucrat la acest proiect timp de trei ani. Motocicleta de la care s-a plecat este un Suzuki GSX-R 750 din 1986, care a trecut printr-un lung proces de transformare, cu materiale și finisări care dau senzația unui vehicul de explorat planete pustii și îndepărtate, cu un puternic iz post-apocaliptic.

icon-major-tom-1-1.jpg.413cdd1d5cae6d812

Clipul de prezentare este de o frumusețe ireală, unind elementele spațiale și post-apocaliptice tipice cântecului cu personaje interesante, precum superba astronaută care aterizează pe planeta deșertică și riderul (foarte abil) care străbate peisajul arid în șaua motocicletei.

Numele Major Tom este al astronautului care se pierde în spațiu, a cărui poveste este relatată în legendarul cântec Space Oddity, scris și interpretat de David Bowie și lansat în 1969. Dramatică și duioasă în același timp, melodia este considerată una dintre capodoperele „Ducelui Alb”. Kurt este un mare fan al artistului care și-a pierdut viața anul acesta, pe 10 ianuarie.

56df14af8a6e2_icon-major-tom-1-5(1).jpg.

Motocicleta transformată a fost găsită într-un depozit de grâne din Oregon și avea carenele tăiate și era plină de piese aftermarket de prost gust. „Vizual, era un dezastru,” povestește Walter.

icon-major-tom-1-8.jpg.bdf5307a990163e00

Subcadrul spate a fost modificat, înălțat, iar spațiul pentru baterie este acum la vedere, suspensia față este preluată de pe un Kawasaki ZX-7R dezmembrat și jantele pline sunt luate de pe primul model de Harley-Davidson V-Rod. Evacuarea are colector Vance & Hines și tobă Yoshimura. Cireașa de pe tort este kit de injecție de azot lichid (NOS), care sugerează și mai bine ideea pierderii în spațiu.

 

icon-major-tom-1-3.jpg

icon-major-tom-1-5.jpg

icon-major-tom-1-9.jpg

icon-major-tom-1-10.jpg

icon-major-tom-1-11.jpg

icon-major-tom-1-12.jpg

icon-major-tom-1-13.jpg

icon-major-tom-1-15.jpg

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare


  • Recent activi   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.

×