Mergi la conţinut
green.kecske

articole De ce totul este un haos absolut pe străzi atunci când plouă?

Recommended Posts

Mai ales dacă eşti din Bucureşti sau ai venit măcar o dată pe ploaie aici, ai văzut că traficul se transformă într-un haos absolut, o junglă din care cu greu mai poţi să ieşi.

post-41220-0-65215700-1413103538.jpg.ae7

"De ce toată lumea este nervoasă şi agresivă în trafic când plouă?" Este o întrebare pe care mi-am pus-o de fiecare dată când am îndrăznit să ies pe stradă în zilele ploioase din ultima vreme, fie că am ieşit cu maşina sau motorul.

Problema e că toţi sunt stresaţi în general de congestia creată în Bucureşti, dar tensiunea creşte în trafic cât ai clipi când plouă ori ninge afară. Pare că toţi oamenii uită să conducă fierătaniile lor şi de unde se dă semnalul, chiar şi că există prioritate uită.

Pe de o parte, în zilele ploioase chiar e plăcut să ajungi mai repede la destinaţie, de asta poate că încearcă unii dintre noi să ajungă mai repede şi uită cu desăvârşire ce drepturi şi ce obligaţii are pe stradă. Pe de cealaltă parte, dacă luăm aceeaşi impoteză în calcul, vara când sunt 40 de grade cred că ne dorim şi mai mult să ajungem mai repede la birou şi totuşi nu ne "călcăm în picioare" în trafic.

Problema este că toţi îşi scot care mai de care maşinile, iar pe arterele rutiere bucureştene se crează parcă un teren de luptă. Le e atât de frică să nu îi plouă, încât dacă până ieri au mers cu RATB-ul sau metroul, acum trebuie să ia un taxi sau să meargă cu maşina personală. Personal, nu înţeleg problema, e greu să îţi iei o umbrelă şi să mergi până la staţia de transport în comun?

Ştiu că bucureştenii sunt stresaţi etern şi abia aşteaptă să aibă un motiv să se enerveze. Trăim deci, într-o lume în care a intrat în natura românilor în general şi a bucureştenilor în particular să fie nervoşi, dar totuşi gândeşte-te data viitoare când ieşi din casă pe ploaie (indiferent dacă ieşi cu maşina sau motocicleta) că mai sunt şi alţii pe stradă. Şi să nu uit, ai grijă şi la pietoni şi nu mai trece ca un vitezoman pe lângă trotuarele unde s-au creat bălţi. Nici ţie nu îţi place să fii plin de noroi din cap până în picioare.

Toata aglomero-fâstâceala asta creată în Bucureşti pe timp de ploaie este inumană. Ce noroc pe capul nostru că încă mai sunt câteva zile "de primăvară" până să înceapă toamna cu adevărat... Sunt curioasă totuşi dacă acest fenomen este prezent şi în alte oraşe din ţară.

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare


  • Recent activi   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.

×