Mergi la conţinut

Nu porneste motorul? Verifica trei lucruri


green.kecske

Recommended Posts

Deci motocicleta nu îţi porneşte.Nu-ţi face griji, hai să luam în vedere aceste trei cerinţe de bază pentru ca un motor de motocicletă să funcţioneze. 

Tester etansare compresie 2 VSE2020.jpg

Scânteie – la momentul potrivit

Prima operaţiune care se face la o motocicletă care nu porneşte este să scoţi toate bujiile. Îţi va da şansa să verifici bujiile şi cum funcţiona motorul. De asemenea, avem nevoie să fie scoase pentru a verifica şi compresia motorului despre care vom vorbi mai încolo. Acum, cu bujiile scoase, acestea sunt ude sau uscate? Uscat înseamnă că benzina nu a ajuns în camera de ardere şi ud înseamnă că benzina a ajuns dar nu s-a aprins. Încă o chestie dacă este udă, verifică dacă nu este complet udă pentru că asta înseamnă că ai un motor înnecat.
 
Deci care este funcţia de bază a sistemului de aprindere? Bujia trebuie să dea scânteie şi să aprindă amestecul de carburant şi aer la momentul potrivit. Nu presupune că dacă ai scânteie totul este ok. Multe motociclete au piese vechi care eventual se vor strica. Verifică dacă distribuţia este pusă la punct. Dacă nu, uită-te în manual cum să faci această operaţiune.
 
Pentru a verifica bujia: baga bujia în fisa si fa o masa cu bloc motorul. Pune cheia în contact şi deschide motorul. Apasă butonul de pornire sau dă la pedală. Ar trebui să observi o scânteie albastră foarte puternică.
 
Un alt lucru pe care să îl iei în considerare este că bujia este defectă. O bujie este considerată stricată atunci când electrodul bujiei este contaminat cu benzină, ulei sau alte chestii. Această contaminare facilitează ca bujia să dea scânteie în altă parte, în loc să ajungă la electrod şi să aprindă benzina. Este foarte greu să îţi dai seama dacă o bujie este stricată sau nu. Dacă ai dubii, schimbă-le şi gata. Atât bujiile pentru motoarele în doi timpi, cât şi cele în patru timpi se pot strica.
 
Verifică compresia

Cu bujia scoasă, un test de compresie poate fi realizat cu uşurinţă. În curând vom parcurge şi paşii cum să faci corect un test de compresie. Ține minte că pentru o bună funcţionare a motorului, compresia trebuie să fie în jur de 100 PSI.

Combustibilul si aerul

Dacă motorul tău dă scânteie bună şi are destulă compresie, în teorie ar trebui să funcţioneze, dacă un amestec aer/benzină este introdus. În această etapă, poţi să torni benzină pe gâtul carburatorului şi încearcă să porneşti motocicleta. Dacă lucrezi la un motor în doi timpi, ai grijă să foloseşti un amestec de ulei/benzină pentru a asigura şi ungerea motorului.

Dacă vei face aceşti paşi, ar trebui să descpori de ce nu îţi porneşte motocicleta. Trebuie doar să îţi aduci aminte aceste lucruri: scânteie la momentul potrivit, compresia şi amestecul aer/benzină. În continuare este un videoclip de pe internet cu exact aceşti paşi cum să diagnostichezi o motocicletă care nu funcţionează: 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Participa la conversatie

Poti raspunde acum si inregistra mai tarziu. Daca ai un cont, autentifica-te pentru a comenta folosind contul existent.
Nota: Comentariul necesita aprobarea moderatorului inainte sa devina vizibil.

Oaspete
Răspunde la topic...

×   Inserat ca 'rich text'.   Insereaza ca text simplu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkul a fost inserat automat sub formă de conținut.   Șterge formatarea și afișează ca link simplu

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent activi   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.
×
×
  • Creează O Nouă...