Mergi la conţinut
green.kecske

articole Ariel Atom 3.5R vs Yamaha YZF R1 vs Citroen DS3 Rallycross

Recommended Posts

Revista britanică Autocar a organizat o cursă de tip "drag race" între un sportcar Ariel Atom, o motocicletă Yamaha şi un hatchback de curse Citroen DS3. Cele mai tari momente au fost adunat la un loc într-un videoclip, publicat pe canalul oficial de Youtube al publicaţiei.

Capture.JPG

În cursă a participat o modificaţie a lui Ariel Atom, numită 3.5R, dotată cu un motor de 2.0 litri (250 CP) produs de Honda şi cuplat la o transmisie secvenţială cu şase rapoarte marca Sadev. Bolidul atinge 100 de km/h timp de 3.1 secunde, iar până la 160 de km/h îi trebuiesc circa 6.0 secunde.

Motocicleta Yamaha YZF R1 are un motor de aproximativ un litru volum (130 CP) şi o cutie de viteze cu şase raporte. Citroen-ul de curse are o tracţiune integrală, 600 de CP şi atinge viteza de 100 de km/h la oră numărând până la doi (2.0 secunde!).

Raportul dintre putere şi greutate a lui Ariel Atom, Yamaha şi Citroen este de 478, 733 şi 544 CP/tonă respectiv. În ambele curse arătate în imagini, câştigător este cel care are mai mulţi cai putere.

 

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare


  • Recent activi   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.

×