Mergi la conţinut
green.kecske

articole Whiskey throttle - ce este si cum evitam?

Recommended Posts

Whiskey throttle se întâmplă de obicei la începători, atunci când lasă ambreajul şi dă gaz motocicletei prea violent. În acel moment motocicleta pleacă de pe loc foarte repede, iar motociclistul, încercând să se ţină de ea, nu îşi dă seama că face şi mai rău, deoarece continuă să accelereze până se opreşte într-un obstacol sau cade.

wheelie-640x339.jpg

Cum putem evita un whiskey throttle

Cel mai important este să dăm drumul ambreajului foarte încet după ce am introdus în prima treaptă de viteză, majoritatea motocicletelor încep să plece de pe loc atunci când dăm drumul încet manetei de ambreaj, apoi accelerăm foarte încet. Este mult mai sigur să procedăm în acest fel, deoarece în loc să ne accidentăm, cel mai rău lucru posibil care se poate întâmpla este să “înnecăm motorul”.

Sfatul meu este să ţineţi tot timpul două degete pe ambreiaj şi două degete pe frâna din faţă. Dacă ajungeţi în situaţia unui whiskey throttle de preferat este să apăsaţi ambreajul, redresaţi motocicleta şi veţi fi în siguranţă. Dacă apăsaţi frâna pe faţă violent, din cauza panicii, riscaţi să blocaţi roata faţă şi să vă accidentaţi, iar în cele mai multe cazuri de whiskey throttle, datorită accelerării violente, roata de pe faţă nu are contact cu şoseaua/drumul pe care sunteţi şi degeaba apăsaţi frâna faţă.

Majoritatea accidentelor grave în care sunt implicate motociclete sunt în primul rând din cauza vitezei şi în al doilea rând din cauza accelerării violente când, fie pierdem aderenţa şi ne accidentăm, fie ne trezim pe o roată şi intrăm în panică.

Sfatul meu este ca înainte să vă urcaţi pe o motocicletă să vă documentaţi foarte bine în ceea ce priveşte tehnici de condus deoarece şcoala de şoferi ne pregăteşte 50% din ceea ce ne aşteaptă pe şosea.

Asfalt uscat şi curbe multe!

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare


  • Recent activi   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.

×