Mergi la conţinut
green.kecske

articole Lantul pune sangele in miscare

Recommended Posts

Rolul lanţului este de a transfera mişcarea de rotaţie (puterea şi cuplul) de la cutia de viteze la roata spate. Înaintea fiecărei plecări se recomandă verificarea lanţului.

lanturi-motociclete-678x339.jpg

Dacă lanţul este slab - verificaţi manualul pentru ordinea operaţiilor întinderii lui (întindeţi lanţul cu motociclistul în sa)
Lubrifiaţi lanţul dacă este uscat. Pulverizaţi spray-ul de vaselină la partea de jos prin mişcări de dute-vino (dacă aplicaţi pe partea de sus - murdăriţi bascula şi în timp pata atrage praf şi pietriş).
Curăţaţi lanţul în funcţie de mediul în care mergeţi (cu produse speciale sau cu benzină-motorină). Folosiţi numai produse destinate lanţului moto.
Dacă nu aveţi cric cental sau stand, curăţaţi lanţul ‘’pe bucăţi’’, după ce terminaţi 20-30 de centimetri mutaţi motocicleta mai în faţă şi repetaţi (procedati la fel şi când lubrifiaţi lanţul).

Mai există metoda ‘’best friend’’ - este nevoie de 2 persoane, una va ţine motocicletă de ghidon şi o trage spre el astfel încât aceasta se sprijină doar în roata faţă şi cric, a 2-a persoană va curăţa/lubrifia lanţul învârtind roata spate, care nu mai atinge solul.

NOTĂ: motocicleta trebuie să fie în Neutru şi nu forţaţi cricul (nu recomand această metodă - poate deteriora cricul).

Înlocuirea lanţului

Înlocuiţi kitul complet, acesta find compus din: lanţ, pinionul de la cutia de viteze şi pinionul final de la roata spate. Folosiţi noile lanţuri X ring (în comparaţie cu cele O ring, acestea au durata mai mare de viaţă şi lubrifiantul dintre role şi eclise se păstrează mai bine).

Articol preluat de aici.

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare


  • Recent activi   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.

×