Mergi la conţinut
green.kecske

articole Sistem SOS pe motocicletele BMW din 2017

Recommended Posts

Viața pe două roți e palpitantă, dar mult mai periculoasă decât cea pe patru roți, o ştim cu toţii. Accidentele rutiere în care sunt implicați motocicliștii au, de multe ori, efecte devastatoare, iar BMW vrea să îi ajute pe posesorii de motociclete în cazul situațiilor critice, prin introducerea unui sistem SOS.

motocicleta-bmw.jpeg

Cu toate că mașinile și camioanele beneficiază de sisteme de urgență de ceva vreme, motocicletele nu au avut astfel de dotări. Iar când diferența dintre viață și moarte o face timpul de răspuns al autorităților, chiar și câteva secunde contează.

BMW vrea să rezolve această problemă cu primul sistem de SOS pentru motociclete. Intelligent Emergency Call va funcționa ca o plasă de siguranță pentru motocicliștii care au fost implicați în accident.

Sistemul poate fi acționat chiar de conducător, în cazul în care un alt motociclist din grup are probleme, dar se activează și automat, în caz de situații critice, alertând autoritățile privind locul impactului.

Pentru asta, IEC se folosește de senzori care măsoară accelerația, dar și gradul de înclinare al motocicletei. Sistemul poate detecta și cât de grav a fost accidentul pe baza acestor date, iar în cazul unui impact puternic, va efectua imediat un apel. În schimb, o lovire ușoară va oferi o mică întârziere, în cazul în care conducătorul vrea să anuleze apelul, dacă nu a fost rănit.

Sistemul va fi lansat în Germania anul viitor, după care se va răspândi și în alte țări europene. Nu se știe când va ajunge și la noi, dar suntem siguri că și alți producători vor oferi sisteme similare în curând.

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare


  • Recent activi   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.

×