Mergi la conţinut
green.kecske

articole Tehnici pentru pasageri

Recommended Posts

Ca motociclişti, avem suficienţi pasageri de-a lungul timpului şi observăm că unii sunt foarte bine înfipţi în şa, pe când alţii ne dezechilibrează şi când mergem în linie dreaptă. Important este să le faci instructajul la toţi.

blogentry-41220-0-01560600-1397821757.jpg

Printre cele mai urâte întâmplări sunt cele cu schimbatul poziţiei pasagerului în viraj, sau, mai rău, se întâmplă (rar) să se ridice în picioare în timp ce virăm. Altă chestie care se poate întâmpla este ca pasagerul să nu reuşească să-şi găsească poziţia comodă şi să se tot ridice în scăriţe, dar să se sprijine mai mult pe una din ele, astfel încât, mergând în linie dreaptă, să încline motocicleta destul de urât şi să ne dezechilibreze.

Pe de altă parte, există şi pasageri care se comportă exemplar, în ciuda taliei. Vorba lui Escu: "unii se nasc pasageri". Ideea este că pasagerul poate influenţa foarte mult stilul de mers al motociclistului şi din această cauză trebuie să fim atenţi.

Pentru a evita genul neplăcut de întâmplări, trebuie insistat asupra instructajului şi, poate cândva, îi vom învăţa pe cei ce ne sunt pasageri să meargă foarte frumos şi fără greşeli. 

Câteva lecţii în imagini am găsit pe un site japonez şi arată suficient de clar cum trebuie să se comporte un pasager de meserie sau ocazional:

01.jpg

03.jpg

04.jpg

05.jpg

07.jpg

for_rider_coverban.jpg

01.jpg

03.jpg

04.jpg

05.jpg

07.jpg

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare


  • Recent activi   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.

×