Mergi la conţinut
green.kecske

articole Petiţie pentru modificarea legii privind poliţele RCA pentru motociclişti

Recommended Posts

Peste 500 de motociclişti care şi-au anunţat participarea la a doua ediţie a Maris Fest 2016 Târgu Mureş, care va avea loc în perioada 17-19 iunie, vor semna o petiţie prin care solicită modificarea legislaţiei în privinţa încheierii poliţelor obligatorii RCA pentru deţinătorii de motoare.

23-1.jpg

„În cadrul Maris Fest 2016 vom pregăti o petiţie pe care o vor putea semna toţi participanţii la eveniment, legată de ultimele modificări legislative care afectează motocicliştii. Aproape toţi motocicliştii români ar putea să primească acasă amenzi substanţiale, pentru că au aşteptat începutul sezonului moto ca să încheie RCA. Teoretic, legea te obligă să îţi asiguri motocicleta chiar şi iarna, când doarme în garaj. Durata fixă a asigurării obligatorii, de şase sau 12 luni, dezavantajează motocicliştii: şase luni nu acoperă sezonul moto, iar asigurarea de 12 luni pentru motocicletă nu se justifică”, a declarat luni, Sanda Viţelar, purtătorul de cuvânt al Maris Fest 2016.

Aceasta a spus că, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), dacă nu se încheie asigurarea obligatorie RCA sau nu e menţinută în valabilitate în mod continuu, prin plata primelor de asigurare, se săvârşeşte contravenţie.

„Prin petiţia pe care dorim să o înaintăm la finalul evenimentului Guvernului României vom solicita modificare acestei prevederi pe care o considerăm nerealistă şi excesivă ţinând cont de faptul că în România sezonul pentru motociclişti rar depăşeşte 4-5 luni din an. Nu trebuie ca un motociclist să fie oprit în trafic sau să vină cineva la garaj să vadă dacă ai asigurată motocicleta. Tot pe site-ul ASF apare următoarea menţiune: ‘Calitatea de neasigurat RCA poate fi constatată şi prin compararea de către DRPCIV – Ministerul Administraţiei şi Internelor a parcului de vehicule înmatriculate cu baza de date la nivel naţional privind asigurările RCA valabile (CEDAM)’. Informaţiile din baza aceasta de date sunt transmise de către societăţile de asigurare”, a precizat Sanda Viţelar.

Conform acesteia, sâmbătă, 18 iunie, la Târgu Mureş va avea loc cea mai mare paradă moto din Transilvania la care şi-au anunţat participarea peste 500 de motociclişti.

Prin evenimentele din cadrul Maris Fest 2016, organizatorii doresc să responsabilizeze toţi participanţii la trafic să ia măsurile necesare pentru a evita producerea unor accidente.

„Prin colaborarea cu Poliţia Română, parada motocicletelor dar şi cursurile de siguranţă şi prim-ajutor ne propunem să atragem atenţia asupra prezenţei motocicletelor în trafic. Conform statisticilor existente, România ocupă un nedorit loc fruntaş în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte numărul accidentelor rutiere care implică prezenţa motocicliştilor. Multe dintre accidentele în care sunt implicate motociclete şi autoturisme sunt cauzate din vina şoferului maşinii. De aceea, toţi şoferii ar trebui să fie în permanenţă conştienţi de faptul că un motociclist se poate afla în imediata apropiere a autovehiculului”, a menţionat Sanda Viţelar.

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri

 Exagerat de mult costa RCA acum, la un scuter sau maxiscuter de 150 cc sa zicem am ajuns sa platesc de 70 lei acum 223 lei.

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri

Cum putem semna aceasta petitie daca nu ajungem la Maris Fest 2016? 

Exista cumva o varianta si online? 

 

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare


  • Recent activi   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.

×