Mergi la conţinut
green.kecske

articole Pielea e mai scumpa decat motocicleta

Recommended Posts

Victor Nemes a a vorbit despre şcoala pentru motocicliştii stradali pe care o conduce, susţinând că oamenii înţeleg cu greu că pielea este, de fapt, mai scumpă decât motocicleta.

13256358_950232778429723_7570450457011357502_n.jpg

”Nu cred că este vorba despre pasiune pentru moto, e mai mult vorba despre «boală». Pasiune cred că era la 8-9 ani, când m-am ales cu o arsură pe picior de la o Mobră.

Nevoia pentru o şcoală a venit după ce am făcut o şcoală de perfecţionare în Germania. Ajunsesem să parcurg mii de kilometri pentru a ajunge la un curs. Şcoala s-a născut în 2006.

Poate e prea mult spus şcoală, e mai mult un curs de perfecţionare. E un loc în care unul care nu ştie nimic poate începe să meargă fără să aibă un stres că-i vine o maşină din faţă sau îi vine un câine în cale, iar un profesionist poate să-şi depaşească limitele cu puţin ajutor.

În 2000, când am mers prima dată în Germania, am fost pe Hockenheim. S-au facut presiuni să prindem şi noi un loc pentru că erau foarte multe persoane, iar lista se închidea la 500 de persoane. În Germania, orice motociclist, după ce şi-a luat carnetul, merge la un curs de perfecţionare. În România îi convingi foarte greu pe oameni să facă asta.

Te uiţi la un cursant că şi-a luat motocicleta în rate şi nu are bani de echipament, dar, dacă te uiţi la toba lui, vezi că e nou-nouţă. Am avut o elevă care venea cu protecţiile în rucsac. Şi le punea pe circuit pentru că nu o lăsam fără. Şi după ce pleca, le punea din nou în rucsac şi se urca pe motor. Asta până a căzut cu protecţiile în rucsac. Oamenii înţeleg greu că pielea e mai scumpă decât motocicleta.

Fiind vorba de doar trei instructori, avem doar 15 locuri la şcoală. Până acum doi ani, cursurile se ţineau doar la Tunari. MotorPark-ul nu exista atunci. MotorPark-ul e next level acum.”

Pe lângă pasiunea culinară, Victor Nemes împărtăşeşte şi pasiunea pentru 2 roţi şi, mai mult, Victor a realizat că România are nevoie de o şcoală de pilotaj moto, adresată în principal motocicliştilor stradali, dar cuprinzând şi cursuri pentru cei mai avansaţi.

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare


  • Recent activi   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.

×