Mergi la conţinut
green.kecske

articole Armata americana isi face motociclete stealth hibrid

Recommended Posts

Motorul termic va putea fi alimentat cu benzină, kerosen sau... motorină. Cu propulsie electrică, motocicleta bâzâie ca o periuţă de dinţi, dar se zice că ar fi extrem de eficientă.

271968maxim.jpg

Armata americană finanţează dezvoltarea de motociclete stealth care vor permite luptătorilor de elită să se strecoare aproape neobservaţi printre inamici.

Motocicletele cu pricina scot în timpul mersului un  zgomot de numai 55 de decibeli - identic cu cel scos de o periuţă de dinţi electrică - şi pot ajunge la o viteză maximă de aproximativ 130 de kilometri pe oră. Silenţiozitatea se datorează utilizării motoarelor electrice.

De menţionat că motocicleta cu pricina are transmisie integrală 2X2 pentru o mai bună tracţiune pe teren alunecos sau accidentat.

Dimensiunile lor înguste le permit să meargă prin păduri sau prin alte locuri unde vehiculele militare convenţionale nu pot merge. „Cu un pilot priceput poate merge practic oriunde pe planetă”, a declarat Alex Dzwill, unul dintre inginerii care se ocupă de program.  

Interesant este că, din cauza faptului că autonomia bateriilor este de aproximativ două ore, motocicletele au fost concepute cu propulsie hibridă. De remarcat este şi că motorul termic poate funcţiona cu aproape orice fel de combustibil. Concret, el poate fi alimentat cu benzină, kerosen sau... motorină!

„Atunci când este în misiune nu vei avea întotdeauna benzină premium de la o staţie Shell”, a precizat Alex Dzwill. 

Cu motorul termic, motocicleta scoate un zgomot asemănător cu cel al unui aspirator şi atunci poate fi folosită în părţi ale misiunii care nu necesită o linişte totală. 

Responsabilii acestui proiect au specificat că este prea devreme pentru a face estimări cu privire la preţul motocicletelor după intrarea lor în producţia de serie

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare


  • Recent activi   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.

×