Mergi la conţinut
green.kecske

articole Visul american, varianta moto de România

Recommended Posts

În fiecare an, la uzinele de profil, sunt produsi mult peste 150.000 de "monştri pe două roţi" de peste 300 de kilograme şi cu motor mai puternic decât al multor maşini. Silueta şi motorul lor au creeat adevarate pasiuni în toata lumea.

_X8C3902BEN-US-F2(1).jpg

Succesul motocicletelor Harley Davidson, spre exemplu, este foarte mare şi în lumea show-bizz-ului internaţional, dar şi în cel de pe plaiurile mioritice: Arnold Schwarzenegger, Don Johnson, Jack Nicholson, Cher sau John Bon Jovi, Florin Cojocaru, Florin Ionescu (Directia 5), având propriile Harley-uri.

În anul 1999, în România erau înmatriculate 52 de motociclete Harley Davidson, dintre care 38 în Bucureşti. Din 2014, în ţara noastră a existat şi un dealer care a comercializat produsele celebrei firme americane. Preţurile, evident, ajung la zeci de mii de Euro; ele sunt totuşi prohibitive pentru majoritatea românilor. Dar, pentru pasiune...?

Pasiunea trebuie dublată, în acest caz şi de posibilităţile materiale. Cei care îşi doresc cu orice preţ o motocicletă arătoasă, dar nu au bani suficienţi pentru a-şi cumpăra un Harley, se multumesc cu modele asemănătoare, realizate de constructorii japonezi Honda, Yamaha, Suzuki şi multe alte mărci, pe are le ştim cu toţii.

Pentru a păstra totuşi o diferenţă între original şi produsele concurenţei, compania Harley Davidson a patentat acum mulţi ani zgomotul infernal specific, produs de pistoanele care lucrează în acelaşi timp. 

O motocicletă Harley nu rămâne aproape niciodată în forma în care a ieşit pe poarta fabricii. "Aceste motociclete sunt ca un fel de puzzle. Aproape fiecare piesă poate fi înlocuită cu altele, speciale. Există un număr mare de accesorii, foarte scumpe, care pot fi montate. Se pot monta roţi mai groase, diverse oglinzi, genţi, tobe sau bare de protectie (crash bars).

Primul accesoriu cumpărat de proprietari este, de obicei, bara de protecţie laterală. Aceasta are un dublu rol în cazul unei căzături: protejează rezervorul şi oglinzile motocicletei, dar în primul rând motociclistul. Daca motocicleta cade peste acesta, nu va putea ieşi de sub ea fără ajutor (sau întreg). 

Firma americană propune clienţilor nu doar o motocicletă, ci un adevărat model de viaţă, oferindu-le de la căşti, blugi şi haine de piele, până la cosmetice, toate purtând marca Harley Davidson. 

Posesorii acestei mărci de motociclete devin automat membri în "Harley Owners Group" (HOG). Aceştia primesc carduri de membri, care le garantează disconturi de 10% la orice produs vândut de dealerii firmei din întreaga lume. Anual, clubul organizează reuniuni gigantice ale membrilor.

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare


  • Recent activi   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.

×