Mergi la conţinut
Autentifica-te  
rosbk

motorsport Interviu - Ionuț Mistode

Recommended Posts

Interviurile noastre continuă cu ... „the one” : Ionuț Mistode ... în dubla sa alteritate, pilot și părinte al RoSBK.

Echipă: ASL Racing - Motocicletă Suzuki GSXR1000 - Număr de concurs 6

Planuri de viitor?
Competiția RoSBK să devină una mai cunoscută la nivel european și per total mai apreciată. Să crească numarul participanților și mai ales piloții care participă să aibă nivel ridicat de competitivitate, apropiat de campionatele mondiale. Ca pilot, îmi doresc să continui ascensiunea, să îmi îmbunătățesc continuu timpii, să mă pregătesc mai mult și mai bine și să reușim ca în cadrul echipei, motocicleta pe care o folosim să fie de nivel mondial.

Daca te-ai întoarce în timp ai schimba ceva?
La începutul carierei nu eram foarte convins că eu pot ajunge un pilot care să lupte pentru primele poziții în România. Era o lipsă de încredere în a aborda sponsorii și puțin și ca motivație. Aș fi preferat să fiu doar pilot până la vârsta la care să mă retrag și apoi organizator. Cu siguranță aș fi avut performanțe mai bune.

Planuri de a schimba motocicleta:
Anul acesta nu. Aceasta motocicleta Suzuki GSXR1000 din 2013 este încă foarte bunã și lucram la ea continuu pentru a îi crește performanțele.

Ce parere ai de piloții români comparativ cu cei din Europa?
Avem piloți talentați dar care nu au avut unde să se antreneze, mai ales până acum în 2014 când a apărut circuitul nostru. Noi ca organizatori, așteptăm să fie finalizat circuitul pentru a putea face mai multe etape în România.

ionut mistode doha.jpg

Ce înseamna finalizat?

Am vrea să existe mai multe spații de degajare. Înțelegem că este însă un proiect privat care necesită investiții mari și în primul rând apreciem că în sfârșit am facut acest pas, este însă vorba de siguranța piloților. La cursele piloților avansați este chiar mai dificil să le asiguri condițiile de siguranță comparativ cu cele destinate începatorilor.

Ce ai recomanda unui tânăr pilot care vrea să vină pentru prima dată la RoSBK?
Să nu pună accentul pe modificarea motocicletei în ideea de a îi crește performanța, ci să investească în antrenamentul lui inclusiv să mearga la o școală sau pur și simplu să facă câți mai mulți km pe circuit. De multe ori componentele racing nu ajută cu nimic. Banii pe o toba investiți în 3 zile pe circuit sunt de 10 ori mai bine cheltuiți.

De ce ar veni un sponsor in RoSBK?

ROSBK ofera vizibilitate pe circuitele din țară și străinătate și prin intermediul mass media. Suntem prezentați la emisiuni de știri, inclusiv la TVR și emisiunea Grila de Start de pe Digi24. La fel prin postul de radio Sport FM unde vin deseori piloți ca invitați.  Articole în reviste de specialitate și nu în ultimul rând canalele online: siteul nostru, paginile noastre de Facebook și ale partenerilor, piloților și sponsorilor, forumurile de specialitate și canalele media gen Youtube.

 

 

Vezi sursa

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare

Autentifica-te  

  • Recent activi   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.

×