Mergi la conţinut
green.kecske

articole Ghiceste cine este motociclistul din imagine

Recommended Posts

Surpriza din acestă fotografie de la concursul hard enduro de la Sibiu. Cine este primul motociclist din imagine? Acesta va participa la un concurs de motociclism hard enduro care va avea loc la Sibiu, în prezent acesta antrenându-se la Râşnov, în judeţul Braşov.

quinn4.jpg

Sculptorul Lorenzo Quinn, fiul legendarului actor de la Hollywood Anthony Quinn, va participa la un concurs de motociclism hard enduro care va avea loc la Sibiu, în prezent acesta antrenându-se la Râşnov, în judeţul Braşov.

Deşi marea lui pasiune este sculptura, care i-a adus faimă în întreaga lume, Lorenzo Quinn (50 de ani) şi-a descoperit în urmă cu patru-cinci ani şi pasiunea pentru cai-putere. La invitaţia prietenului său braşovean, Mihai Birca, pasionat şi el de motociclism, Lorenzo Quinn a venit în România împreună cu trei motociclişti spanioli pentru a participa la competiţia „RedBull Romaniacs“ care va avea loc în perioada 12-16 iulie la Sibiu.

Nu este însă pentru prima dată când Lorenzo vine în România.

El a mai fost aici în urmă cu mulţi ani, când urma să aibă o expoziţie într-un muzeu din Bucureşti, însă, din anumite motive, evenimentul n-a mai avut loc.

quinn.jpg

„Sculptura pentru mine este o mare pasiune şi sunt foarte norocos că pot să trăiesc din pasiunea mea. Cealaltă pasiune a mea este motociclismul. Totuşi, pe primul loc este familia, soţia şi cei trei copii“, a spus Lorenzo, unul dintre copiii legendarului actor Anthony Quinn.

Lorenzo Quinn a mărturisit că participarea lui la concursul de la Sibiu este mai mult o aventură.

„Eu îmi doresc doar să ajung la linia de sosire. Nu particip ca să câştig, ci ca să ajung la linia de sosire. Pentru mine este mai mult o aventură şi sunt entuziasmat să fiu aici, alături de prieteni. Prin urmare, mi-am adus echipa cu mine, echipa pe care eu o sponsorizez.

Este vorba de trei piloţi, Victor Casas, Luca Salis şi un profesionist - Xavi Leon. Am vrut să particip la concursul din România pentru că, pentru mine, este o realizare să fac asta la 50 de ani. Cel mai important este să nu mă rănesc şi să ajung la linia de sosire“, a adăugat el.

Artistul se simte foarte bine în România şi le-a spus celor de acasă că este un loc minunat pentru vacanţe.

„Iubesc tot ceea ce văd aici, în România. Oamenii sunt minunaţi, mâncarea este grozavă şi natura superbă“, a mai spus artistul, care a fost impresionat şi de staţiunea de schi Predeal.

Lorenzo este cel de-al cincilea copil al actorului Anthony Quinn şi al Iolandei Quinn (Jolanda Addolori). S-a născut la Roma, în Italia, în 1966, a copilărit în Italia, în Spania şi în America, unde a studiat pictura, la Academia de Arte din New York. A debutat în artă ca pictor, dar şi ca actor, însă, pe parcurs, a descoperit că se poate exprima cel mai bine prin sculptură.

3.jpg

„Sculptura este un domeniu costisitor, pentru că ai nevoie de materiale care sunt scumpe, de unelte, de o infrastructură mai amplă, prin urmare este destul de dificil să începi ca sculptor“, spune artistul.

Aşa că, la început, când era actor, tot ce câştiga pe platourile de filmare, din actorie, investea în artă. A jucat şi alături de tatăl său, în filmul „Stradivari“, el interpretând rolul tânărului lutier Antonio Stradivari, iar tatăl său pe cel al bătrânului Stradivari.

Lorenzo a câştigat şi un premiu la Biarritz Film Festival pentru cel mai bun actor debutant, pentru rolul din filmul „Dali“, în care l-a interpretat pe Salvador Dali. Cu toate acestea, a decis să nu meargă pe calea tatălui său, ci să-şi clădească propriul drum în artă.

„Am avut artă în jurul meu toată viaţa, pentru că tatăl meu a fost chiar el un foarte bun pictor şi sculptor, lucruri pe care prea puţină lume le ştie despre el. Am avut o familie foarte frumoasă. Am fost norocos. Tatăl meu, chiar dacă a fost un om foarte important în întreaga lume, a fost o persoană modestă, dar cu un caracter foarte puternic.

Avea aşteptări mari de la propria persoană şi de la cei din jur şi a fost un profesionist incredibil. Era foarte dedicat muncii lui şi familiei. Pentru că era cunoscut în întreaga lume, nu a fost chip să scap de această faimă a lui. La început a fost destul de dificil să concurez cu celebritatea lui, dar m-am obişnuit şi am început să-mi construiesc propria viaţă.

M-am concentrat pe ce trebuia eu să fac, pe cine eram eu cu adevărat. Abia mai târziu am început să apreciez cine era tatăl meu, pentru că la început încerci să fii într-un fel de competiţie cu părintele tău. Orice fiu este întotdeauna în competiţie cu propriul tată, prin natură, şi încerci să-l depăşeşti. Şi cu atât mai greu este când tatăl tău este foarte celebru“, a mai spus Lorenzo Quinn.

Nu i-a plăcut actoria, pentru că simţea că nu poate deţine controlul.

„Am făcut această meserie destul de bine totuşi, dar nu am iubit-o. Am câştigat chiar şi un premiu pentru cel mai bun actor debutant, dar nu eram înnebunit să joc. Îmi place mult mai mult sculptura, pentru că o pot controla mai bine. Sunt obsedat de control. Îmi place mereu să am lucrurile sub control“, a mărturisit artistul.

4.jpg

Acum locuieşte în Spania şi are trei copii cu vârstele de 10, 19 şi 21 de ani şi o soţie cu care este căsătorit de aproape 30 de ani. Spune că doar cel mic şi cel mare au înclinaţii artistice, dar că îşi doreşte ca ei să facă în viaţă ceea ce-i face fericiţi. „Nu mă interesează ce fac, atâta timp cât sunt fericiţi“, a adăugat Lorenzo Quinn.

Sculptura rămîne marea lui pasiune şi spune că orice operă de artă trebuie să spună o poveste. În lucrările sale apar deseori mâini, care pentru artist reprezintă cel mai puternic simbol al comunicării.

„Dacă nu înţelegi povestea transmisă de o sculptură, atunci este un monolog, iar sculptura trebuie să fie un dialog. Prin urmare, trebuie să spun povestea într-un limbaj universal, pe care oricine îl poate înţelege. Iar limbajul semnelor, al mâinilor, este foarte important, pentru că aşa putem spune orice.

Putem saluta, putem spune că ne este foame...orice. Nu am doar sculpturi cu mâini, ci şi cu multe alte simboluri, însă cele cu mâini sunt foarte importante pentru mine. Sculptura emblematică este «Give&Receive» («Dăruieşte şi primeşte» - n.r.), asta pentru că în viaţă cu cât oferi mai mult, cu atât primeşti mai mult în schimb.

Cu cât oferi mai multă dragoste, cu atât vei primi mai multă dragoste înapoi. Dacă oferi ură, vei primi înapoi tot ură. Sunt un sculptor al simbolurilor, toate lucrările mele sunt pline de simboluri. Am studiat şi filosofia, prin urmare am pus multă filosofie în lucrările mele“, a mărturisit Lorenzo Quinn.

De altefel, lucrarea despre care spune că-l reprezintă, „Give&Receive“, apare ca simbol şi pe motocicleta şi pe costumul său de concurs.

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare


  • Recent activi   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.

×