Mergi la conţinut
green.kecske

articole Conceptul masinii care promite senzatia de libertate a unui motor

Recommended Posts

Honda a publicat imaginile oficiale ale conceptului Project 2&4. Acesta este un vehicul cu patru roți echipat cu propulsor de motocicletă și promite să asigure senzațiile asociate acestora.

Capture.PNG

Honda Project 2&4, un concept pe care japonezii îl vor prezenta la Salonul Auto de la Frankfurt, este cel mai recent rezultat al concurenței interne între studiourile de design ale mărcii nipone. Exponatul își propune să îmbine senzația de libertate asociată unei motociclete cu manevrabilitatea și caracteristicile unui autoturism.

Inspirația din spatele design-ului acestui model vine de la monopostul RA272, folosit în sezonul 1965 al Formulei 1, dar liniile și trăsăturile principale ale exponatului sunt moderne și sportive. Scopul designerilor a fost să aducă șoferul cât mai aproape de șosea pentru a-i asigura senzațiile trăite de motocicliști.

Conceptul este echipat cu motorizarea folosită în Moto GP de RC213V, motocicleta de curse a celor de la Honda. Motorul cu patru cilindri în V, de 999 centimetri cubi, livrează peste 215 CP la 13.000 rpm și 118 Nm la 10.500 rpm și este cuplat unei transmisii cu două ambreiaje care are șase trepte. Datorită masei reduse, de numai 405 kilograme, Project 2&4 ar trebui să asigure performanțe impresionante, apropiate de cele ale unei motociclete sport de stradă.

Peste 80 de designeri Honda au participat la concursul in-house derulat la nivel global, iar Project 2&4 este câștigătorul inițiativei de inspirare a creativității în design, numită ”Team Honda”. Concursul din acest an nu a fost singurul derulate de Honda, acest tip de provocare internă fiind un eveniment anual, pe care îl derulează, în diferite forme, și ceilalți producători de automobile.

Scopul acestor proiecte este atât evaluarea răspunsului publicului la noi propuneri de design, cât și exersarea creativității designerilor, iar liniile rezultate ajung adesea pe modele de serie, chiar dacă nu tot timpul pe o mașină sau motocicletă inspirată direct din exponat.

 

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare


  • Recent activi   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.

×