Mergi la conţinut

Cehia - AutomotodromBrno - a III a etapă RoSBK


mau

Recommended Posts

AutomotodromBrno - a III a etapă RoSBK

 

A treia etapă a Romanian Superbike este cea din Cehia - Automotodrom Brno. Pentru cei familiarizați cu istoria sporturilor cu motor din această țară, circuitul este mai bine cunoscut sub numele de Masaryk. De acest nume se leagă o istorie de 86 de ani a ceea ce a fost inițial un circuit stradal de 31 de km. Circuitul de la Brno a găzduit pentru prima dată cea mai importantă competiție mondială de motociclism viteză în 1965, așa numita: Road Bike Grand Prix. Și în prezent cea mai importantă competiție găzduită aici este una motociclistă, MotoGP având etapa cehă la o lună după RoSBK.

Actualul desen al circuitului este a V-ea variantă de configurație și a fost finalizată în 1987. Are 5,5 km lungime, 15 metri lățime, o diferență de nivel de 73 m și o pantă maximă de 7,5%. Nu multe sunt circuitele care se pot lăuda cu un astfel de amplasament, Automotodrom Brno fiind efectiv construit pe dealuri, acesta fiind și motivul pentru care linia dreaptă este una scurtă, de doar 636 metri. Circuitul de la Brno este aproape unanim recunoscut între piloții de MotoGP ca fiind printre cele preferate când vine vorba despre plăcerea pură a pilotajului. De acest circuit este legată prima victorie a campionului mondial Valentino Rossi. Acesta a câștigat aici etapa clasei mezină a MotoGP la bordul unei Aprilia RS125R în august 1996.

Etapa RoSBK de la Brno este una oarecum atipică din punct de vedere al calendarului. Vom petrece aici mai multe zile deoarece clasele Rookies 600 și Rookies 1000 vor concura pe 6 și 7 iulie iar clasele Supersport, Superbike și Superbike Challenge vor concura pe 8-10 iulie 2016.

Pentru această etapă vom încerca să transmitem live de la fața locului informații și fotografii direct pe paginile noastre de Facebook:

 

 

 

 

brno-circuit-1.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Participa la conversatie

Poti raspunde acum si inregistra mai tarziu. Daca ai un cont, autentifica-te pentru a comenta folosind contul existent.
Nota: Comentariul necesita aprobarea moderatorului inainte sa devina vizibil.

Oaspete
Răspunde la topic...

×   Inserat ca 'rich text'.   Insereaza ca text simplu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkul a fost inserat automat sub formă de conținut.   Șterge formatarea și afișează ca link simplu

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent activi   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.
×
×
  • Creează O Nouă...