Mergi la conţinut
green.kecske

articole Masina perfecta pentru motociclisti

Recommended Posts

Tata Nano a fost oferit în versiunea de serie cu un motor de 40 de cai putere. JA Motorsport și-a dorit însă un propulsor de motocicletă cu 200 de cai putere, care a făcut din banalul Nano un Super Nano. În concluzie, este cea mai ieftină maşină din lume şi are motor de motocicletă. Ce-ţi mai poţi dori?

729883l-610x390-b-7e2b87b1.jpg

Ideea de a construi cea mai ieftină mașină din lume a fascinat dintotdeauna constructorii de automobile care visau la sute de mii de comenzi și un succes răsunător. Tata Motors a fost unul dintre acei producători cu aspirații înalte, năruite însă de realitatea din piață.

Constructorul indian a anunțat cu mare fast debutul lui Tata Nano, o mașină care costa doar 2000 de dolari. Vânzările au fost un eșec, iar mașina a fost îmbunătățită. Nici așa nu s-a schimbat scenariul.

Dincolo de evoluția comercială, Tata Nano rămâne o mașină care a scris istorie. Și ar putea să scrie în continuare, dacă cei de la JA Motorsport se gândesc cumva să își omologheze creația și să o vândă.

Este vorba despre o versiune dopată a lui Tata Nano, reconstruită aproape în totalitate. Specialiștii au refăcut structura cu un șasiu tubular, au modificat aproape complet aerodinamica mașinii de serie și au apelat la un motor mai puternic, amplasat pe puntea din spate.

Dacă versiunea de serie folosea un motoraș de numai 40 de cai putere, alternativa celor de la JA Motorsport apelează la un agregat cu trei cilindri, de 1.3 litri, împrumutat de la o motocicletă. Este suficient pentru a livra 200 de cai putere, adică de cinci ori puterea inițială.

Cuplul motor nu este impresionant la început, însă, având în vedere că vorbim despre un motor de motocicletă, turațiile ajung până la 10.000 rpm și acolo se declanșează nebunia. Din fericire, frânele și suspensia s-au schimbat și ele.

Cum se descurcă Super Nano, așa cum a fost el botezat de creatori, vedem în testul celor de la Autocar India:

 

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare


  • Recent activi   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.

×