Mergi la conţinut
green.kecske

articole Secretele mersului in grup

Recommended Posts

Diana Porumb, preşedintele Asociaţiei Moto Începători şi instructor la Şcoala Moto AMI, ne dezvăluie câteva din secretele mersului în grup, pentru ca plimbarea să fie plăcută şi fără surprize.

Mersul în grup nu este o competiţie, distanţa de siguranţă ce trebuie menţinută este de 1,5 sau 2 secunde. Semnalele şi ordinea trebuie să fie stabilite înainte de plecarea la drum. Acestea sunt doar câteva dintre sfaturile pe care ni le dă Diana.

1.jpg

Înainte de plecare, trebuie stabilită ordinea în coloană a fiecărui participant, viteza aproximativă de rulare, semnalele folosite şi opririle.

Mersul în zig-zag ajută la menţinerea unităţii grupului, asigură spaţiu de frânare şi va oferi vizibilitate bună asupra drumului.

În intersecţii se va menţine grupul cât mai unit, iar la semafor grupul se opreşte în pralel, dar intersecţia nu se va traversa astfel. Întoarcerile se vor face individual, numai când este posibil şi sigur, grupul restabilindu-se după intersecţie.

Depăşirea  în trafic se va face după cum urmează: câte unul, primul fiind cel poziţionat lângă axul drumului pe bandă, urmând cel de lângă bordură, continuând cu cel de lângă axul drumului.

2.jpg

Mersul în şir indian este folosit în general în viraje şi sensuri giratorii, la intrarea şi ieşirea de pe autostrăzi şi pe drumuri cu obstacole mari. Acesta oferă mai mult spaţiu de manevră, fiecare putând să îşi aleagă trasa în viraj.

3.jpg

Pe lângă distracţia oferită, mersul în grup poate ajuta la vizibilitate în trafic şi la căpătarea de experienţă de la cel de lângă noi. Cu toate acestea, disciplina şi înţelegerea sunt cuvintele cheie ale unei plimbări în grup reuşite.

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare


  • Recent activi   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.

×