Mergi la conţinut

Sistem S.O.S. inteligent, disponibil de anul viitor pe motociclete


Recommended Posts

BMW Motorrad va implementa de anul viitor sistemul “Intelligent Emergency Call” pentru motocicliști. Acesta-și va da seama dacă ai căzut și va transmite un semnal către Call-Centerul BMW, care va alerta salvarea. 

În cazul unui accident, sistemul eCall se poate declanșa singur sau de către pilot și transmite coordonatele GPS unui Call Center BMW. Call Center-ul transmite apelul și coordonatele către autorități.

Sistemul este format din senzorii montați pe motocicletă care detectează accidentul, un buton de SOS, un microfon și un difuzor.

SOS BMW Motorrad

Pentru a funcționa, sistemul trebuie să fie conectat la o rețea de telefonie mobilă. Acesta funcționează după trei scenarii:

  • Declanșare automată în cazul unui accident grav. Sistemul se declanșează automat, iar Call Center-ul BMW alertează instantaneu autoritățile. Totodată, personalul BMW încearcă să discute cu motociclistul, dacă acesta este conștient (sistemul are microfon și difuzor).
  • Declanșare automată în cauzl unui accident ușor. În acest caz, apelul de urgență este declanșat la 25 de secunde de la incident. Dacă motociclistul nu s-a accidentat sau nu dorește să vină salvarea, poate anula apelul de urgență prin apăsarea unui buton. În caz contrar, sistemul acționează potrivit scenariului unui accident grav.
  •  Declanșare manuală. Poate fi folosită în caz că sistemul nu s-a auto-declanșat. Adică dacă te aleargă cineva cu pușca sau în caz că un prieten are probleme. Apăsarea butonului te pune în legătură directă cu Call-centerul, unde poți explica ce se întâmplă. Ca să nu facă cineva glume proaste, sistemul intră în funcțiune doar dacă ai contactul pus.

SOS BMW Motorrad 2

Tehnologia se află în teste de ani buni, iar rezultate exercițiilor făcute de BMW în 2011 arată că timpul în care serviciile de urgență ajung la locul accidentului scade cu 50% dacă vehiculul implicat are un astfel de sistem implementat. Comisia Europeana estimează că folosirea unui astfel de sistem ar salva 2.500 de vieți în fiecare an și ar duce la economii de 26 de miliarde de euro.

Sistemul a fost folosit pentru prima oară la mașinile BMW, în 1999, iar primele motociclete vor folosi tehnologia în 2017. Va fi disponibil, opțional, de anul viitor în Germania, apoi în toată Europa.

eCall_Chart_2016_04_27

Articol preluat de pe site-ul pemotoare.ro

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Participa la conversatie

Poti raspunde acum si inregistra mai tarziu. Daca ai un cont, autentifica-te pentru a comenta folosind contul existent.
Nota: Comentariul necesita aprobarea moderatorului inainte sa devina vizibil.

Oaspete
Răspunde la topic...

×   Inserat ca 'rich text'.   Insereaza ca text simplu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkul a fost inserat automat sub formă de conținut.   Șterge formatarea și afișează ca link simplu

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent activi   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.
×
×
  • Creează O Nouă...