Mergi la conţinut
Autentifica-te  
pemotoare.ro

motorsport Dakar 2017: a fost Lovit de Fulger, dar a continuat proba și a terminat pe 15

Recommended Posts

Pilotul slovac Ivan Jakes a avut parte de o zi extrem de grea la Dakar. A fost lovit de fulger în timpul unei furturi și, cu toate că-l durea brațul foarte tare, a tras de accelerație și a terminat proba pe poziția 15. 

Întâmplarea a avut loc cu 300 de km înainte de finiș, în zona Salar Centenario. Slovacul a simțit lovitura, ce a fost urmată de o durere puternică a brațului stâng, dar a continuat cursa. Medicii spun că motocicleta i-a salvat viața, nepermițându-i pilotului să fie doar un conductor electric către sol. Seara a fost dus la spital și, cu toate că s-a simțit rău, medicii l-au lăsat să cocureze în etapa următoare.

dakar-dakar-2016-16-ktm-ivan-jakes-800x5

“Ivan Jakes este în cursă la acest moment. Aseară s-a simțit foarte rău, a avut dureri de cap, nu putea bea apă. A adormit târziu, iar după trei ore s-a trezit și se simțea rău”, scrie pe pagina sa de Facebook.

Etapa a patra continuă la altitudini de 3,500 m, înălțimi la care piloții vor rămâne pentru următoarele șase zile. Această etapă va marca intrarea în Bolivia.

2017-Dakar-Rally-Stage-3-Honda-Rally-02-

Mani Gyenes se află pe locul 22 în clasamentul generală după a treia etapă. ”Ziua a 3-a a fost una foarte lungă am avut 512 km de probă specială (în această distanță este inclusă și secțiunea neutralizată). Primii 78 de km au fost într-o porțiune foarte grea, era și foarte cald. Am plecat cu rezervoarele pline și din cauza aceasta mi-a fost greu să iau virajele în nisipul adânc. Însă așa a trebuit să pornim toți, deoarce traseul de astăzi a fost foarte lung. După km 78 am avut un traseu foarte rapid și mi-a plăcut mult. Iar pe la km 450 a plouat cu gheață, a fost foarte greu. Am încercat să nu cad, era totul alb pe jos parcă era zăpadă, și chiar în fața mea a alunecat un alt concurent. După aceea am mers doar în treapta a doua și a treia ca să ieșim din zona cu gheață. Apoi până la finiș am avut parte doar de ploaie.”

La vârful clasamentului a urcat Barreda (Honda). Acesta este urmat de Sunderland (KTM) și Renet (Husqvarna). Toby Price, unul dintre favoriți, a făcut o greșeală în prima secțiune și acum se află pe poziția 9.

Articol preluat de pe site-ul pemotoare.ro

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare

Autentifica-te  

  • Recent activi   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.

×