Mergi la conţinut

BMW R nineT vs. KTM 1190 Adventure la Red Bull Romaniacs 2017


pemotoare.ro

Recommended Posts

Da, ați citit bine. Mai sunt trei luni până la Red Bull Romaniacs 2017, iar KTM și Touratech se vor bate cu două motociclete de categorie grea la clasa “Iron”. Touratech, pentru că acel R nineT nu este pregătit de BMW Motorrad, ci de celebrul producător de accesorii. 

Se apropie ediția a 14-a a celebrului Red Bull Romaniacs – ce are reputația de a fi cel mai greu  raliu de hard enduro din lume – unde vor participa piloți din 49 de țări. Iar doi dintre aceștia vor concura pe motociclete mai puțin obișnuite.

Chris Birch (pilot partener Red Bull și KTM), rider de clasă Gold – a câștigat Romaniacs în 2010 – va încăleca la Mattighofen (unde se află uzina KTM) și va face puțin touring până la Sibiu pe un KTM 1190 Adventure preparat special pentru eveniment. La Sibiu va schimba anvelopele și va intra pe același KTM în concurs la clasa Iron.

Gerhard Foster – fost pilot de uzină BMW – a terminat Romaniacs de 5 ori în top 10, se va da cu un BMW R nineT, preparat de Touratech. Cu alte cuvinte, vorbim despre vechiul boxer, răcit cu aer și cu ulei.

25-29 iulie, editia a 14-a

Cea de a 14-a editie a Red Bull Romaniacs va debuta pe 25 iulie cu deja traditionalul Prolog din centrul Sibiului. Raliul este si in acest an etapa reper a Seriei Mondiale de Hard Enduro, care mai include curse in Brazilia, Austria, Turcia, Polonia si Africa de Sud.

Editie record – 49 de natiuni

La aceasta editie sunt inscrisi rideri din 49 de tari, Marea Britanie fiind iarasi cap de afis cu 96 de rideri, printre care si recordmanul Graham Jarvis (5 titluri), Jonny Walker ( 2 titluri) si noua senzatie din hard enduro, Billy Bolt.

Australia ocupa locul doi, iar top 5 este completat de Germania, Austria si Noua Zeelanda, de la antipozi venind 27 de concurenti.

O serie de rideri romani au decis sa isi masoare puterile la ei acasa cu cei mai buni din lume la categoriile la care ruleaza. Mani Gyenes ramane la decizia de a concura doar la clasa Silver, avand in vedere ca el se concentreaza pe un sport cu totul diferit, respectiv rally-raid. Satmareanul va lua startul pentru a 14-a oara; pana acum are un procentaj start-finis de 100%, avand in palmares inclusiv doua titluri la Expert Team, finisuri la clasa Gold si podiumuri la Silver.

Zsolt Varga este una dintre sperantele hard enduroului romanesc, fiind unul dintre riderii care are potential ca peste cativa ani sa termine raliul in top 5 la clasa Gold (cel mai dificil traseu). Pana atunci isi  propune sa incheie editia din 2017 tot pe traseul clasei Gold.

Atmosfera-prolog-editie-2016-duel-Jonny-

Articol preluat de pe site-ul pemotoare.ro

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Participa la conversatie

Poti raspunde acum si inregistra mai tarziu. Daca ai un cont, autentifica-te pentru a comenta folosind contul existent.
Nota: Comentariul necesita aprobarea moderatorului inainte sa devina vizibil.

Oaspete
Răspunde la topic...

×   Inserat ca 'rich text'.   Insereaza ca text simplu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkul a fost inserat automat sub formă de conținut.   Șterge formatarea și afișează ca link simplu

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent activi   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.
×
×
  • Creează O Nouă...