Mergi la conţinut

Yamaha VMax model aniversar – test și prezentare video


Recommended Posts

În primele momente în care întâlneşti noul Yamaha VMax, oricât de experimentat ai fi şi oricâte motociclete ai testat, te simţi uşor intimidat de dimensiunile şi aspectul motocicletei.

Sentimentul devine şi mai puternic în momentul în care ridici motocicleta de pe gheară şi o echilibrezi, doar atunci simţi greutatea fiarei, chiar dacă înălţimea redusă a şeii permite oricui s-o controleze.

Pornirea motorului şi sunetul special, pe care numai un motor patru în V îl poate produce, nu vine în ajutorul viitorului pilot, ci contribuie şi mai mult la intimidare.

De aici încep surprizele plăcute.

Te-ai aştepta să întâmpini un ambreiaj bărbătesc, care trebuie să stăpânească 200 CP, dar surpriză, comanda hidraulică şi cele 19 plăci transformă totul într-o joacă.

După ce ai cuplat în treapta întâi a cutiei de viteze, masivul ansamblu se pune în mişcare aproape fără acceleraţie şi, până pe la 4000 rpm, motocicleta se deplasează lin, fără vibraţii şi cât se poate de cursiv, oferind cuplul la turaţii scăzute ale unui bicilindru în V.

Yamaha VMax

După 4000 rpm, totul se schimbă. Plimbarea se transformă în cursă, peisajul se schimbă mult mai repede și orice bruscare a accelerației duce la pierderea aderenței, cruiserul făcând față oricărei motociclete sportive.

Sistemul de control YCC-T al accelerației fly-by-wire monitorizează parametrii motorului de 1000 pe secundă și, coordonând injectoarele, asigură un răspuns instantaneu al accelerației și o cantitate optimă de combustibil în orice condiții.

Exact atunci când crezi că ai înțeles ceea ce îți oferă motorul, turația atinge un prag critic. La 6650 rpm, sistemul de admisie controlat electronic YCC-I comandă unui servomotor modificarea geometriei canalului de admisie a aerului, traseul se scurtează la numai 50 mm, iar rezultatul este o adevărată furtună, o accelerație fantastică, pe care foarte puține motoare o reușesc.

preturile 2017

Este turația la care poți lăsa urme de cauciuc pe asfalt, indiferent de treapta de viteză în care te afli.

Este efectul pe care îl avea sistemul V-Boost al primei generații Yamaha VMax și care a uimit o lume întreagă cu ani în urmă, efect amplificat acum de câteva ori.

.

Materialul filmat a fost prezentat în rubrica moto a emisiunii La Volan, difuzată de Digi24 sâmbătă 29 aprilie 2017.

Dacă nu aţi văzut toate testele, cursele moto, sau interviurile postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

Mai jos puteți găsi cele mai interesante teste făcute cu modele Yamaha.

Yamaha XSR700, prima motocicletă din familia Faster Sons

Yamaha Tracer 700 – test şi prezentare – varianta video

Yamaha MT-10 – test şi prezentare video

Vezi articolul integral

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Participa la conversatie

Poti raspunde acum si inregistra mai tarziu. Daca ai un cont, autentifica-te pentru a comenta folosind contul existent.
Nota: Comentariul necesita aprobarea moderatorului inainte sa devina vizibil.

Oaspete
Răspunde la topic...

×   Inserat ca 'rich text'.   Insereaza ca text simplu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkul a fost inserat automat sub formă de conținut.   Șterge formatarea și afișează ca link simplu

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent activi   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.
×
×
  • Creează O Nouă...