Mergi la conţinut
Autentifica-te  
pemotoare.ro

articole Aventura PeMotoare în Kazakhstan – Episodul 3

Recommended Posts

După o noapte petrecută la o familie de camionagii dintr-un sat uitat de lume, după încă 200-300 de km de drum fără asfalt, am ajuns la un loc minunat numit “Hotel”. 

Eram în Karaganda, un oraș industrial din Kazahstan unde trăiește și o comunitate importantă de români. După ce i-am întâlnit pe câțiva dintre aceștia, am accelerat spre Astana – noua capitală a Kazahstanului.

Urmărește filmul în fereastra de mai jos sau direct pe YouTube. 

Astana este un oraș ciudat: a fost construit integral în ultimii 20 de ani, când președintele Kazahstanului a decis mutarea capitalei din Almaty la Astana. Totul este planificat, tras la linie, totul așezat cu un anume sens. Totul sclipește și exprimă noua față a Kazahstanului. Clădirile au forme ciudate – de la o piramidă misterioasă ce poartă numele de “palat al păcii” până la o iură gigantică ce pare luată de vânt – unde găsim un mall.

Din Astana am traversal, din nou, marea stepă spre sud. După o noapte pe malul lacului Balkhash, după o întâlnire de gradul III cu un grup de cămile, am ajuns în orașul Taraz – unde ne-am pomenit în mijlocul unui festival.

Articol preluat de pe site-ul pemotoare.ro

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare

Autentifica-te  

  • Recent activi   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.

×