Mergi la conţinut
Autentifica-te  
Dual Motors

articole La doar 19 ani, Jozsa Norbert Levente încheie Red Bull Hare...

Recommended Posts

La doar 19 ani, Jozsa Norbert Levente încheie Red Bull Hare Scramble – Erzberg Rodeo, pe locul 31!

Erzberg Rodeo este un nume care pentru iubitorii extrem enduro nu mai are nevoie de nici o prezentare. „Muntele de Fier” din Eisenerz, Austria, are o atracţie magnetică pentru iubitorii acestui sport, aici desfăşurndu-se cea mai dură cursă de o zi, care face o selecţie atroce între cei peste 1.500 de concurenţi. Mai întâi este rapidul Prolog, pe care fiecare rider are dreptul să îl parcurgă de două ori, desfăşurat pe un drum cu o lungime de 13.5 km. Pe macadam şi pietriş, se pot atinge viteze de până la 190 km/h, iar altitudinea la care se ajunge este de peste 1.400. Doar cei mai rapizi cinci sute de piloţi se califică la „infama” Red Bull Hare Scramble, cursa în care „Muntele de Fier” este luat de-a dreptul pieptiş, iar aici, atenţie, Norbert a fost al noulea pilot! Aceasta i-a adus dreptul de a lua startul la Red Bull Hare Scramble direct din primul val, un lucru foarte important în economia cursei.

norbert.jpg

Pilotul AS Master Bike Cluj a concurat aşadar alături de cei mai grei rideri de extrem enduro ai lumii, cu siguranţă că nume ca Graham Jarvis, Jonny Walker, Paul Bolton sau Alfredo Gomez – cel care a şi câştigat cursa îţi sunt cunoscute. Cu siguranţă că nu e tocmai uşor ca la nici 20 de ani să îţi păstrezi sângele rece şi mintea limpede atunci când eşti în mijlocul uneia dintre cele mai acerbe competiţii ale lumii, alături de elita extrem enduro, dar iată că Norbert Levente a făcut-o, urcând până Check Point 20, „Killing Leap”, acolo unde a fost clasat pe locul 31 la închiderea celor 4 ore de competiţie. De menţionat că având numărul 26, Norbert a plecat umăr la umăr cu Graham Jarvis, numărul 24, deci presiunea psihică a fost semnificativă! Nu mult a lipsit ca Norbert să ajungă la finish, Check Point 25, acolo unde doar 25 de piloţi au reuşit să o facă, în frunte cu Alfredo Gomez, după cum spuneam. De menţionat că ultimele cinci check points sunt din ce în ce mai apropiate, ele reuşind să facă diferenţă şi la câte doi, trei sportivi în clasamentul general.

„Este evident potenţialul lui Norbert, care se află încă la o vârstă fragedă, la care nu e tocmai uşor să te lupţi cu greii enduro-ului mondial şi este evident faptul că un astfel de pilot are nevoie şi merită să fie susţinut în mod consistent”, spune Bart Stroişteanu, preşedintele AS Master Bike Cluj.

Dual Motors, importator oficial în România al uleiurilor şi produselor de întreţinere moto Putoline are plăcerea şi mândria să sprijine întreaga echipa AS Master Bike Cluj. Felicitări clubului şi felicitări tânărului şi promiţătorului pilot!

5387

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare

Autentifica-te  

  • Recent activi   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.

×