Mergi la conţinut

Iti prezentam gama de echipamente moto Dainese D-Air 2017


Dual Motors

Recommended Posts

Iti prezentam gama de echipamente moto Dainese D-Air 2017

Misano%20D-air_render_front.jpg

Echipamentele moto cu airbag dezvoltate de catre producatorul italian Dainese sunt cele mai avansate de pe piata. Aceasta intrucat, intr-o epoca a masinilor, ele sunt inspirate, mai presus de orice, de catre oameni. Mai pe scurt, tehnologia D-air (R) combina o „Inima”, un „Creier” si o „Inteligenta”.

„Creierul” controleaza si monitorizeaza miscarile pilotului, prin intermediul unui algoritm („Inteligenta”), iar „Inima” sistemului declanseaza instantaneu sistemul de protectie care se deschide in jurul pilotului, in caz de impact. Aceasta inseamna un sistem de imbracaminte inteligenta, care este produs de catre Dainese pentru diferite situatii, de la pilotajul pe circuit la naveta zilnica. Unitatea de control, „Creierul”, monitorizeaza semnale trimise de senzori de o mie de orie pe secunda (!), iar airbag-ul propriu zis este construit dintr-un sistem de microfilamente care asigura o deschidere uniforma. Iar atunci cand acest lucru se intampla, protectia oferita de sistemul D-air, este, la nivelul umerilor, cu 90% mai crescuta decat sistemele conventionale.

Misano%20D-air_render_back.jpg

Dezvoltarea sistemului D-air a inceput in urma cu 16 ani, alaturi de cei mai buni ingineri si piloti, informatiile acumulate producand 35 de patente si un produs care acum este o platforma deschisa pentru a face motociclismul mai sigur. 1.000.000 de kilometri au fost parcursi pentru ca acest sistem sa fie fiabil, iar cele peste 1.200 de activari ale sistemului permit o continua imbunatatire a algoritmilor.

Pentru pilotajul pe pista exista combinezoanele Mugello R D-Air si Misano D-Air. Acestea sunt croite din piele de cangur, cu insertii elastice in zona lombara si material elastic pe interiorul bratelor, pilotul fiind protejat de placute de titan care se gasesc in zonele umerilor, coatelor si genunchilor. Airbag-ul ajung pana in zona coastelor, costumul integrand si un LED care in caz de cazatura se aprinde, pentru a semnaliza pilotul, in eventualitatea unor conditii proaste de vizibilitate. Sistemul recunoaste si diferentiaza un low-side de un high-side si nu se declanseaza la viteze mici sau in cazul in care considerea ca nu e nevoie de protectia suplimentara oferita de airbag.

Mugello%20R%20D-air_render_front.jpg

Pentru pilotajul stradal, Dainese se adreseaza riderilor care utilizeaza motociclete sport, sport-touring dar si maxi-scutere, pentru deplasari urbane. Misano D-air este jacheta destinata pilotilor de motociclete sportive, croita din piele microperforata D-Skin 2.0 si dotata cu protectii din aluminiu dar si o armura integrata pentru spate, cu structura fractala, care permite acesteia sa adopte in mod dinamic forma corpului. Pentru touring, Dainese are pregatita jacheta Cyclone D-Air, croita din Gore-tex si insertii din piele de vaca, alaturi de protectii de poliuretan si desigur, aerisirile si captuseala detasabila, dar si posibilitatile de ajustare, necesare unei astfel de piese de imbracaminte.

Nu in ultimul rand, Continental D-Air, jacheta destinata riderilor urbani are o croiala simpla, alaturi de membrane Gore-tex si si Thermore, Classic 130 g. La fel ca si la celelalte doua jachete, ea vine cu o protectie inclusa pentru spate, cu elastomeri din carbon ce alcatuiesc o suprafata mobila si foarte perforata pentru a permita corpului sa respire in voie.

Sistemul D-Air pentru aceste trei jachete este integrat in protectia de spate Pro-Armor, are un volum de 11 litri la deschidere si reactioneaza diferit la impacturi frontale si laterale, highside, lowside cu rostogolire si lowside fara rostogolire, nedeclansandu-se la viteze sub 10 km/h sau in eventualitatea in care calculele indica faptul ca acest lucru nu este necesar.

Toate echipamentele din gama D-Air vin acum cu o interfata LED care permite utilizatorului sa verifice functionalitatea sistemului, bateria oferind 24 de ore de operare continua, la un timp de incarcare de 4 ore.

Mugello%20R%20D-air_render_back.jpg

714

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Participa la conversatie

Poti raspunde acum si inregistra mai tarziu. Daca ai un cont, autentifica-te pentru a comenta folosind contul existent.
Nota: Comentariul necesita aprobarea moderatorului inainte sa devina vizibil.

Oaspete
Răspunde la topic...

×   Inserat ca 'rich text'.   Insereaza ca text simplu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkul a fost inserat automat sub formă de conținut.   Șterge formatarea și afișează ca link simplu

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent activi   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.
×
×
  • Creează O Nouă...