Mergi la conţinut

Blinduro Gravel, concurs de gravel bike în sistem enduro în Cehia


freeriderro

Recommended Posts

Blinduro-Gravel_timed-sector-drop-bar-ofAnul trecut multiplul campion mondial de 4x Michal Prokop a organizat prima ediție a unui concurs de weekend de enduro MTB ce a avut loc pe secțiuni cronometrate secrete, la prima vedere. Acum vrea să introducă același concept pentru gravel bike-uri pe potecile Cehiei. Înscrierile încep în 1 februarie!

Blinduro-Gravel_timed-sector-drop-bar-ofChiar dacă Prokop e cunoscut pentru titlurile sale UCI de 4x, el practică și alte discipline: a concurat la BMX la Olimpiadă și la proba de sprint pe echipe pe velodrom la Mondiale iar acum petrece foarte mult timp pe potecile din spatele casei cu gravel bike-ul. După succesul avut anul trecut cu concursul său de MTB la care locurile s-au epuizat în câteva ore, s-a gândit să extindă ideea la noua lui pasiune.

Blinduro-Gravel_timed-sector-drop-bar-ofConceptul e simplu. Două zile de enduro gravel la prima vedere, parcurgându-se secțiuni ce nu poți să le cunoști dinainte. Se cronometrează doar sectoarele de cursă, între ele se merge lejer la o poveste cu prietenii. Este nevoie doar de cască și ghidon de cursieră, restul este la alegerea participanților.

Blinduro-Gravel_timed-sector-drop-bar-ofConcursul va avea un traseu de 60 km sâmbătă, cu trei secțiuni cronometrate, duminică fiind parcurs același traseu în sens invers cu alte trei secțiuni cronometrate. În final e vorba de un festival în care cicliștii se bucură de trasee, mâncare, cafea, muzică, artă, teste de biciclete și prezentări de la un producător local de cadre.

Blinduro-Gravel_timed-sector-drop-bar-ofCursa are loc într-o localitate deloc celebră din Boemia de Sud în Cehia, la granița cu Austria, într-un orășel numit Staré Město pod Landštejnem, în zilele de 22-23 Iunie, la aproximativ 2 ore de condus din Viena.

Blinduro-Gravel_timed-sector-drop-bar-ofÎnscrierile se deschid azi, 1 februarie, la ora 12 și vor fi deschise pentru maxim 2 săptămâni. E nevoie de un cont la Czech Enduro Series care se face aici. Există categorii de la 15 ani în sus și nu e nevoie de nicio licență.

Nu e exclus să avem o participare freerider.ro, luăm asta în considerare.

Mai multe informații găsiți pe pagina competiției și pe cea a Czech Enduro Series.

Informații preluate de pe bikerumor.com

Sursa: Freerider

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Participa la conversatie

Poti raspunde acum si inregistra mai tarziu. Daca ai un cont, autentifica-te pentru a comenta folosind contul existent.
Nota: Comentariul necesita aprobarea moderatorului inainte sa devina vizibil.

Oaspete
Răspunde la topic...

×   Inserat ca 'rich text'.   Insereaza ca text simplu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkul a fost inserat automat sub formă de conținut.   Șterge formatarea și afișează ca link simplu

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent activi   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.
×
×
  • Creează O Nouă...