Mergi la conţinut

Marc Marquez este cel mai rapid în calificările din Texas, dar pleacă de pe patru în urma unei penalizări


Motobikes

Recommended Posts

Marc Marquez a dominat din nou ostilitățile pe circuitul COTA din Texas în calificări, reușind un timp cu mult sub adversari. Dar campionul en-titre a fost penalizat, fiind obligat să ia startul cu trei poziții mai în spate.

DbVmyhGXcAAa_8h.jpg

Vinales gesticulează vehement după ce a fost încetinit de Marquez în timp ce făcea un tur rapid. Marc rula încet pe trasă și a fost penalizat ulterior.

Circuitul COTA nu s-a prezentat în cea mai bună stare pentru această etapă a Motomondialului. Proprietarii pistei texane au încercat să șlefuiască denivelările de care s-au plâns piloții anul trecut, dar se pare că au înrăutățit situația, astfel încât aderența nu e grozavă și denivelările sunt foarte mari în câteva locuri.

În aceste condiții incerte, pe un circuit pe care a câștigat detașat de fiecare dată când s-a rulat aici, era normal ca Marc Marquez să strălucească. Spaniolul a fost cel mai rapid în FP1, o idee mai lent decât Iannone în FP2 și din nou cel mai rapid în FP3 și FP4. Pe lângă timpul pe turul sec de pistă, Marquez a afișat și un ritm de cursă ucigător.

În calificări, însă, nu i-a fost ușor catalanului, căci a căzut în prima parte a sesiunii Q2, dar a revenit la boxe, a luat a doua motocicletă și, spre finalul sesiunii, a coborât mult sub 2:04 (singurul pilot care a coborât sub acel prag), adjudecându-și un pole-position temporar. Spunem „temporar” pentru că, la puțin timp după încheierea sesiunii de calificări, direcția de cursă a anunțat că Marquez este penalizat cu trei poziții pe grilă pentru că a rulat încet pe trasă la un moment dat, încetinindu-l pe Vinales chiar când acesta făcea un tur rapid (și era pe cale să ajungă pe prima poziție, cel puțin pentru acel moment).

Astfel, Marc Marquez va pleca din poziția a patra a grilei. Pole-position-ul îi va reveni lui Maverick Vinales (care a arătat că e cam singurul care poate ține pasul cu Marc), prima linie fiind completată de Andrea Iannone și de Johann Zarco. Marquez îi va avea alături în a doua linie pe Rossi (da!) și pe Jorge Lorenzo, cel mai bine clasat pilot Ducati în calificări, pe un circuit care se pare că nu este deloc favorabil motocicletelor din Bologna.

Următoarea linie îi are în componență pe Crutchlow, Dovi și Pedrosa, acesta din urmă mergând ca un erou, cu încheietura mâinii proaspăt operată, pe o pistă foarte dificilă din punct de vedere al fizicului.

Și Pol Espargaro a fost penalizat pentru mers încet pe trasă, primind aceeași penalizare (trei poziții pe grilă), ajungând de pe 12 pe 15.

Sursa

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Participa la conversatie

Poti raspunde acum si inregistra mai tarziu. Daca ai un cont, autentifica-te pentru a comenta folosind contul existent.
Nota: Comentariul necesita aprobarea moderatorului inainte sa devina vizibil.

Oaspete
Răspunde la topic...

×   Inserat ca 'rich text'.   Insereaza ca text simplu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkul a fost inserat automat sub formă de conținut.   Șterge formatarea și afișează ca link simplu

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent activi   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.
×
×
  • Creează O Nouă...