Mergi la conţinut

Pasionat de ciclism? Iata cateva sfaturi inainte de a-ti achizitiona o bicicleta


Veloteca

Recommended Posts

biciclete.JPG.4cec8efdfa9eb6260f537df9320eed45.JPG

 

Pedalatul este o activitate sanatoasa, foarte raspandita in multe dintre orasele din lume. In Romania, aceasta a luat amploare dupa construirea mai multor piste de biciclete, atat in Capitala cat si in alte orase. Acum, din ce in ce mai multe persoane prefera sa foloseasca acest mijloc de transport, in locul masinii personale sau a transportului in comun. Celor care doresc sa pedaleze pentru a ajunge la lucru, dar si pentru plimbari lungi, le venim in ajutor cu o serie de sfaturi privind achizitionarea unei biciclete, in functie de nevoile fiecaruia.

 

 

Alege un tip de bicicleta care ti se potriveste

 

 

Exista o multitudine de tipuri de biciclete, fiecare venind in intampinarea unor nevoi specifice, precum bicicletele mountain bike, bicicletele hibrid sau bicicletele pliabile. Ca sa fii sigur ca ti se potriveste modelul ales, trebuie mai intai sa stabilesti care este obiectivul achizitionarii unei biciclete. De exemplu, daca preferi un model pentru oras, pe care sa il folosesti in locul transportului in comun, iti recomandam o bicicleta pliabila, care economiseste spatiu la depozitare si este preferabila pentru distantele scurte. Daca iti doresti in schimb o bicicleta pentru drumuri mai lungi, poti opta pentru o bicicleta de oras sau una hibrid, potrivita atat pentru zonele urbane cat si pentru regiunile de sosea din exteriorul orasului. Aceste biciclete de cross si trekking sunt recomandate in special plimbarilor lungi, fiind pretabile atat soselelor cat si drumurilor accidentate. Pentru competitii, poti alege desigur intre biciclete de sosea (pentru viteza), biciclete de munte (cele cu full supension sunt potrivite coborarilor) sau biciclete BMX (potrivite pentru acrobatii).

 

 

Gaseste marimea potrivita

 

Este foarte important sa te simti bine atunci cand pedalezi, de aceea fii sigur ca alegi o bicicleta pe marimea ta. Deoarece saua unei biciclete este ajustabila, componentele cele mai importante sunt dimensiunea rotilor si inaltimea cadrului, mai ales daca vrei sa iti cumperi o bicicleta dintr-un magazin online. O regula nescrisa spune ca inaltimea cadrului ar trebui sa fie in jur de 65% din marimea piciorului, masurata de la cusatura dintre picioare pana jos. Astfel, la o inaltime de 63 de cm ai nevoie de un cadru de 41-43 de cm. Daca doresti sa achizitionezi o bicicleta direct dintr-un showroom, asculta sfaturile personalului calificat. Nu iti fie frica daca nu poti atinge pamantul cu talpa in timp ce esti pe sa. Pentru un pedalat corect, piciorul trebuie sa stea doar putin indoit de la genunchi, cand talpa atinge pozitia cea mai de jos a pedalei.

 

 

Orienteaza-te dupa buget

 

Ideal ar fi sa gasesti o bicicleta cu un raport calitate/pret foarte bun. Mai ales daca este prima ta achizitie si dispui de un buget generos, nu cauta un model foarte complicat, ci mai degraba cauta o bicicleta ce poate fi imbunatatita in timp. Nu uita ca modelele mai scumpe de biciclete beneficiaza de piese mai bune, cu o durabilitate crescuta, dar si de alte avantaje, precum un cadru din metal mai usor, schimbatoare de viteze de calitate si cauciucuri rezistente.

 

Nu uita sa incluzi in buget si accesoriile de care ai nevoie, precum luminile, portbagajul, casca de biciclist sau o pompa de biciclete, atat de trebuincioasa la drum lung. Alege-ti bicicleta preferata, tinand cont de sfaturile de mai sus si vei avea parte de experiente placute si benefice pentru sanatatea ta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Participa la conversatie

Poti raspunde acum si inregistra mai tarziu. Daca ai un cont, autentifica-te pentru a comenta folosind contul existent.
Nota: Comentariul necesita aprobarea moderatorului inainte sa devina vizibil.

Oaspete
Răspunde la topic...

×   Inserat ca 'rich text'.   Insereaza ca text simplu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkul a fost inserat automat sub formă de conținut.   Șterge formatarea și afișează ca link simplu

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent activi   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.
×
×
  • Creează O Nouă...