Mergi la conţinut
Autentifica-te  
pemotoare.ro

articole Dac-ar fi să-mi iau a doua motocicletă…

Recommended Posts

S1000R-Adancata-2-resized-article.jpg

Ar fi un roadster. Un supernaked. Fără carene, totul redus la esență, fără bariere. Compactă, ușoară, puternică. Să mănânc viraje pe pâine, frâna să fie frână și să simt vântul. 

La fel ca mulți alții am început cu o Honda Hornet. Mi-amintesc că voiam să-mi iau cruiser, o Yamaha Dragstar – aveam un prieten cu una galbenă, frumoasă-foc – mă vedeam așa, Easy Rider, în drum spre Vamă, cu cortul pe șaua din spate, la apus. Știți voi… Dar a fost un prieten mai deștept – colegul Sănătescu, pentru cei care-l cunosc – care mi-a zis așa: “frate, nu-ți lua Dragstar, nu-s bune. Ăstea vibrează, n-au frâne și nu poți să te dai pe viraje – cea mai frumoasă chestie la motociclete”. A nu se înțelege că am ceva cu cruiserele. Încă-mi plac, dar pur și simplu am ales alt drum. Așadar, m-am alescu Hornetul. Pe care i l-am cedat apoi unui prieten bun. Amandoi avem acum R1200GS, dar asta e alta poveste. 🙂

Să revenim la roadstere. Mergeam cu motocicleta aia peste tot – mare, munte. Mi-amintesc c-am fost odată la-ntrunirea de iarnă “Bikes on Ice” – februarie, naked, Valea Oltului înghețată. Ce parbriz, ce manșoane încălzite, ce echipament. Am dârdâit de mi-au ieșit ochii. Cu mintea de-acum n-aș mai face o asemenea trăsnaie. Ce-i drept, acum am altele – plecatul prin colțurile lumii și trasul de motoare de 250 de kg atunci când cad prin șanțuri. Oare o să trec și peste faza asta?

Hornetul avea niște limitări clare – suspensie, accelerație, vibrații în ture înalte.  Când ești la început nu prea le prinzi – nu puteam eu cât putea ea. Dar supernakedurile de astăzi sunt fantastice – au tehnolgie de superbike și poziție neutră – nu te dor mâinile și spatele după 50 de km. Motorul nu mai scoate 200 cp, dar livrează cuplul mai jos. Iar la 165 cp și 200 kg nu te poți plânge că n-ai putere. Accelerează dement, frânele te fac să îngheți și agilitatea e fantastică. În plus, ai un univers de electronică care lucrează pentru tine, ca să te țină în siguranță. Acum vreo două săptămâni am dat niște ture de adâncata cu BMW S1000R (foto). Încântător!

Jobul pe care-l am mi-aduce marea satisfacție de-a merge cu aproape toate motocicletele de pe Pământ. În fiecare săptămână apare una nouă, petrecem câteva zile, trec mai departe. Partea proastă e că nu mai am timp – și nici chef – de-a ieși la plimbări cu motocicleta mea. Anul ăsta am ieșit o singură dată, de 01 mai. Nu-i nimic, pot trăi cu asta. Dar investiția în a doua motocicletă ar fi inutilă. Totuși, dac-ar fi să-mi iau a doua motocicletă, ar fi un supernaked. Și un enduro. Și una clasică. Iar ne întindem…

Sursa

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare

Autentifica-te  

  • Recent activi   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.

×