Mergi la conţinut

Gata, plec în Siberia


pemotoare.ro

Recommended Posts

Merg până unde duce drumul. Până la Magadan, adică. Iar Magadanul ăsta e departe-rău: în extremul orient al Rusiei, la Marea Ohotsk – cum te uiți pe hartă, e undeva deasupra Japoniei. 

Ca să ajung până acolo voi traversa toată Siberia: drumuri pustii, orașe-fantomă, vreo 2.000 de km fără asfalt. Măcar e un singur drum, nu prea am nevoie de GPS. Trebuie s-o țin tot spre Est până se termină.

Dar am auzit că-i frumos. Iar acum recitesc “Est, spre Siberia“, jurnalul de bord scris de Scutariu vara trecută. Voi merge pe același drum.

Motocicleta: noul BMW F850GS. E nou-nouță. Țiplă. În versiune de top. De la BMW Motorrad România. Motor de 95 de cai putere, suspensie comodă, roți cu spițe, anvelope tubeless, șa confort. Trebuie să-i schimb anvelopele – voi merge cu Mitas E07, m-a convins Scutariu – și să-i mai pun câteva accesorii. Dar despre asta vă povestesc săptămâna viitoare.

Aventura este susținută de BMW Motorrad România și de Rompetrol. Apropo, o să-mi fie dor de benzina asta când mă voi afla prin Siberia. E mai greu cu benzinăriile pe-acolo și cifra octanică.. nici n-o să întreb.

Cum procedez: plec cu Scutariu și cu niște prieteni de-ai lui până la Moscova. De-acolo ne urcăm în Trans-Siberian până la Irkutsk, pe la jumătatea Rusiei. Trei zile în tren, la clasa a treia, timp de meditație, după care ne urcăm din nou pe motoare. Scutariu pleacă spre Mongolia, eu spre Magadan.

Voi rămâne singur, vreme de aproape 5.000 de km, prin pustiul din Siberia. Voi merge pe Kolima highway, cunoscut și sub numele de “Drumul Oaselor”. Sper să nu plouă. Am auzit că drumurile ălea neasfaltate n-arată prea bine dacă plouă. Plec peste 11 zile. Luni, pe 16 iulie. Dar ne mai auzim până atunci.

Siberia-2-800x600.jpg

Sursa

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Participa la conversatie

Poti raspunde acum si inregistra mai tarziu. Daca ai un cont, autentifica-te pentru a comenta folosind contul existent.
Nota: Comentariul necesita aprobarea moderatorului inainte sa devina vizibil.

Oaspete
Răspunde la topic...

×   Inserat ca 'rich text'.   Insereaza ca text simplu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkul a fost inserat automat sub formă de conținut.   Șterge formatarea și afișează ca link simplu

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent activi   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.
×
×
  • Creează O Nouă...