Mergi la conţinut
Autentifica-te  
Motobikes

Dani Pedrosa se retrage din competiții începând de anul viitor!

Recommended Posts

E oficial: la conferința de presă de dinaintea Marelui Premiu al Germaniei de la Sachsenring, Dani Pedrosa a făcut anunțul pe care îl aștepta o lume întreagă. Dacă mulți se așteptau sau chiar sperau ca spaniolul să-și continue cariera alături de Petronas Yamaha, Pedrosa a anunțat că se va retrage din competiții la finalul acestui sezon.

Dh6sOCaX4AMG-xP.jpg

După săptămâni întregi în care toți am speculat ce ar putea să facă Dani Pedrosa în continuare, după eliminarea sa din echipa de uzină Honda, din care a făcut parte întreaga sa carieră la categoria regină (din 2006 încoace), spaniolul a anunțat că-și va încheia cariera la finalul acestui sezon. Se pare că Dani a luat această decizie la puțin timp după cursa de la Assen.

„Anul viitor nu voi concura în campionat, ceea ce înseamnă că îmi voi încheia cariera de MotoGP la finalul acestui sezon,” a declarat Pedrosa în conferința de presă de la Sachsenring. „Este o decizie la care mă gândeam deja de mult timp și este una foarte dificilă pentru că acesta este sportul pe care îl iubesc. Dar, deși aveam oportunități foarte bune de a-mi continua cariera, simt că nu trăiesc competițiile cu intensitatea pe care o aveam cândva și acum am alte priorități în viață.”

„Aș vrea să spun cât de norocos mă simt că am avut această oportunitate,” a spus Dani. „Am avut o viață incredibilă, alergând pentru o echipă atât de importantă și în fața atâtor fani. Așa că pot să spun că am realizat mai multe decât m-aș fi așteptat și sunt foarte mândru de tot ce am făcut în acest sport. Mi-am îndeplinit visul de a deveni pilot și la asta nu mă așteptam când eram copil și vedeam cursele la televizor.”

Până la urmă, anunțul nu a fost chiar o surpriză, căci se zvonea de aproximativ o săptămână că Pedrosa avea să se retragă. Se pare că decizia era aproape luată încă din weekendul de curse de la Barcelona, dar propunerea echipei Petronas Yamaha l-a făcut să se mai gândească. În cele din urmă, însă, Pedrosa și-a ascultat inima și a decis să se retragă.

Până la urmă, cariera lui Pedrosa în MotoGP s-a terminat așa cum a început, cu Alberto Puig. Fostul pilot catalan este cel care l-a descoperit pe vremea când Dani era copil. În 1999, când Puig l-a acceptat în Movistar Activa Cup, o competiție pentru tinerele talente, Dani nu ajungea cu picioarele jos pe motocicleta sa Honda de 125 cmc în doi timpi. Tot Alberto Puig este cel care l-a scos din echipă pentru 2019, preferându-l pe Jorge Lorenzo.

Pedrosa rămâne unul dintre cei mai buni piloți care s-au urcat vreodată pe o motocicletă de viteză, probabil cel mai bun pilot care nu a luat niciodată titlul la clasa regină. Cariera sa a fost punctată de accidentări frecvente și destul de grave, iar faptul că acesta a revenit de fiecare dată în forță și a câștigat câte cel puțin o cursă în fiecare an la clasa regină este o mărturie a motivației și îndârjirii micului catalan.

DhBD0BlWsAEFzRc.jpg

O grafică sugestivă: accidentările lui Dani Pedrosa de-a lungul carierei sale în Motomondial. Înfricoșător! Micul pilot catalan poate fi acuzat de orice, dar nu de lipsă de curaj și de dârzenie. (Am numărat noi accidentările: sunt 22!)

Rămâi cu bine, Dani, și îți mulțumim pentru spectacolul pe care l-ai făcut în toți acești ani!

#ThankYouDani

3BANNER-MOTOBIKE.RO-aleasa.jpg

Sursa

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare

Autentifica-te  

  • Recent activi   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.

×