Mergi la conţinut
Autentifica-te  
pemotoare.ro

articole Nepregătit pentru Siberia

Recommended Posts

siberia23.jpg

Ca niciodată, mi-am spălat costumul moto la timp. Culmea, e și uscat. Eu, care plecam cu el puțin umed, cât să se usuce pe drum. Am și viza de Rusia, și împuternicire tradusă cu ștampilă în Rusă – motocicleta nu-i a mea. Chiar în momentul ăsta o să verific dacă sunt ok datele. Stați două secunde… Numele de pe talon, numărul de pașaport.. E bine. Ce ciudat arată numele meu scris în rusă. Să nu mă recunosc! 

Am dronă, cameră video, go-pro-uri. Am și un trepied. Am stickere pe cutii și trebuie să răspund aștepărilor. Am sete de drum. Deci, e bine. Sunt pregătit, adică. Sunt pregătit, pe naiba. Am citit 10% din ce-mi propusesem să citesc, poveștile lui Șalamov sunt negre ca noaptea polară. Am uitat numele benzinăriei celebre pe care pune toată lumea stickere – dar nu trebuie să-i știu numele, oricum n-o s-o ratez. Nu știu unde-o să dorm, nu știu unde mă opresc, nu știu care-s orașe-fantomă și care-s pe bune. Nu știu multe. Sunt cam ca John Snow și sper să nu mă întâlnesc cu oameni cu ochi albaștri călare pe cai albi. Dar asta n-o să se întâmple, că-i vara, chiar dacă-i Siberia. Și ălora nu le place lumina.

După anumite standarde, sunt total nepregătit. Dar după ale mele, sunt la fel de pregătit ca-ntotdeauna. În fond, am nevoie de pașaport, bani, motocicletă și card bancar. Restul vin de la sine. Drumul, cu încercările lui, Orașele, cu poveștile lor – îmi place ca de fiecare dată când ajung într-un loc să-i citesc povestea. Atunci, nu înainte. Să alătur empiricul cu teoreticul, să le trec prin filtrul meu și să iasă povestea. Nu citesc pe forumuri, nu citesc ghiduri de călătorie. Plec fără așteptări și m-aștept să fiu surprins.

Prietenul Scutariu, care-a mai fost pe-acolo, mi-a zis, încurajator: “Predoi, n-o să-ți placă deloc. Sunt sigur. O să fie și foarte greu. Te doboară fizic și psihic”. Alții, știind că nu-s într-o formă grozavă, m-au sfătuit să stau acasă. S-o gândesc bine și să stau acasă. Dar nu prea mă lasă inima.

Inimă care-mi bate la gândul c-o să fiu singur, pe un drum pustiu, fără asfalt, stânga – pădure, dreapta – pădure, cu o vagă direcție spre Est. Măcar nu pot greși drumul, pentru că-i unul singur.

O să mă opresc din scris, tocmai mi-am dat seama că n-am spălat căptușala de la cască. Și n-am nici detergent.

Siberia, sunt nepregătit pentru tine. Să-nceapă aventura!

Sursa

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare

Autentifica-te  

  • Recent activi   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.

×